Vabilo na brezplačna spletna predavanja za mladostnike

Inštitut za proučevanje enakosti spolov IPES vabi na serijo brezplačnih, spletnih predavanj za mladostnike in drugo zainteresirano javnost, ki se bodo zvrstili v naslednjih mesecih. Interaktivna predavanja bodo vodile psihologinje, ki delujejo v sklopu projekta Na varnem si, odvijala pa se bodo preko spletne platforme ZOOM.

Razpored brezplačnih predavanj

Prokrastinacija, 7.10. ob 18h

Depresija, 14.10. ob 18.00

Tesnoba, 19.10. ob 18.00

Samopodoba, prijateljstvo in socialna anksioznost, 28.10. ob 18h

Raba drog med mladimi v času koronavirusa (alkohol, konoplja …), 4.11. ob 18h

Vabilo na brezplačna spletna predavanja za mladostnike

Dijake in dijakinje vabijo tudi k sodelovanju v  kreativnem natečaju MOJA NOVA REALNOST. V obdobju nove realnosti se vsak od nas po svoje sooča in  skuša premostiti izzive, ki se nam postavijo na pot. Ena izmed oblik spopadanja s stiskami je tudi umetniško ustvarjanje – pisanje zgodb, dnevnika, pesmi, poezije, slikanje, fotografiranje in kreativno ustvarjanje drugih oblik. Z namenom ozaveščanja o duševnih stiskah in doživljanju obdobja, v katerem smo se znašli, dijake in dijakinje lepo vabijo k oddaji kreativnih prispevkov z naslovom MOJA NOVA REALNOST.

Izdelke lahko delite tudi anonimno, čas za oddajo prispevkov pa je 1. 10. 2021. Med vsemi prejetimi izdelki bodo 10. 10. 2021, na svetovni dan duševnega zdravja, naključno izžrebali 10 nagrajencev. Izdelke lahko dijakinje in dijaki oddate neposredno preko spletnega obrazca, ki je dostopen na spletni strani projekta, lahko pa jih posredujejo tudi na elektronski naslov inštituta.

Za več podrobnosti glede oddaje izdelkov na Ustvarjalnico, obiščite: https://na-varnem.si/ustvarjalnica/ 

Za dostop do spletnih povezav posameznega predavanja obiščite našo Facebook stran: https://www.facebook.com/Navarnemsi

Še več informacij o našem projektu pa najdete na spletni strani: https://na-varnem.si/ 

Podobni prispevki

Minuta za zdravje: Miti o kajenju

Minuta za zdravje: Miti o kajenju

Kajenje v najstniških letih ne škodi zdravju.     NI RES Kajenje povzroča spremembe v telesu kadilca že ob začetku kajenja. Spremembe imajo lahko dolgotrajne negativne posledice za razvoj možganov in miselnih sposobnosti mladega kadilca. Po začetka kajenja se lahko...

Dostopnost