Skoči na glavno vsebino

Na četrtem mednarodnem projektnem srečanju (MPS-4), ki ga je 10. in 11. maja 2022 organiziral ŠC Škofja Loka (Srednja šola za strojništvo, Višja strokovna šola in Medpodjetniški izobraževalni center), so na srečanju sodelovali udeleženci iz vseh partnerskih organizacij projekta VACIDE. Tako smo gostili tri udeležence.

VHS Bildungswerk GmbH, Gotha, Nemčija: Uwe Jaeger ( (vodja in koordinator projekta VACIDE)

GEBIFO, Berlin, Nemčija: Manuela Zauritz (koordinatorica projekta)

EUROCULTURA, Vincenza, Italija: Bernd Faas (direktor)

 

ŠC Škofja Loka: Tadej Gartner (moderator srečanja in koordinator projekta), Martin Pivk (direktor ŠC Škofja Loka) in mag. Igor Hanc (ravnatelj VSŠ)

Prvi dan srečanja smo pregledali potek projekta in predstavili aktivnosti, ki jih posamezna organizacija izvaja v okviru zadolžitev in nalog, za katere smo se dogovorili pred začetkom projekta. Pregledali pa smo tudi izvedbo načrtovanih LTTA aktivnosti.

Drugi dan srečanja smo si ogledali virtualno predstavitev delovanja robotske roke, ki so jo pripravili v partnerski organizaciji  VHS Bildingswerk GmbH. Dogovorili smo se za določene modifikacije, na osnovi katerih na naši šoli dijaki srednje strojne šole in študenti strojništva višje strokovne šole pod vodstvom mentorjev izdelujejo že drugega robota. Obravnavali smo tudi predlog za nadgradnjo vloge za center odličnosti na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja (CoVE). Po srečanju smo obiskali še podjetje Polycom d.o.o., ki je zainteresirano za sodelovanje v naših načrtovanih projektih.

Gostom smo seveda razkazali tudi našo šolo in mesto Škofjo Loko.

Podobni prispevki

Zaključek projekta Vacide

Zaključek projekta Vacide

Študent Luka Flego je v četrtek, 7. decembra 2023, predstavil projekt izdelave učnega robota Thor,...

Dostopnost