Skoči na glavno vsebino

S partnerji smo izvedli prvo transnacionalno srečanje v projektu TRALES. Potekalo je od 10. do 11. maja 2022, organizirala ga je naša šola. Gostili smo sedem udeležencev iz partnerskih držav (Nemčija, Italija in Grčija), trije pa so se nam pridružili preko videokonference.

Vsak partner je predstavil svoj del aktivnosti, ki bodo skupno tvorile digitalno platformo učne tovarne. Ta platforma pa bo tudi osnova za nadgradnjo projekta centrov odličnosti v poklicnem izobraževanju in usposabljanju, za katerega bomo vlogo oddali v mesecu septembru 2022.

S partnerji smo bili tudi na delovnem obisku v podjetju Polycom d. o. o., kjer je koordinator projekta vodstvu predstavil vsebino projektnih aktivnosti in načrtovanih dejavnosti v okviru projekta CoVE ter povabil podjetje k sodelovanju. Gostitelji so nam omogočili tudi ogled podjetja; videli smo lahko uporabo VR- in AR-tehnologij v realnem okolju. Te tehnologije pa so tudi glavni del nadgradnje poklica mehatronik in orodjar na prehodu digitalizacije delovnih procesov, ki jih bo vključevala platforma učne tovarne.

Gostom smo seveda razkazali tudi našo šolo in mesto Škofjo Loko. Več pa v spodnji galeriji.

VHS Bildungswerk GmbH, Gotha, Nemčija: Thea Danék (pomočnica koordinatorja projekta TRALES)

ŠC Škofja Loka: mag. Mojca Šmelcer (ravnateljica SŠS) in Alojzij Kokalj (vodja MIC-a)

Aristotel University of Thessaloniki, Grčija: Eirini Ozouni, Michalis Litsardakis in Prof. Grigoris Zarotiadis (online)

EUROCULTURA, Vincenza, Italija: Beatrice Colasanto (koordinatorka VET mobilnosti)

 

Dostopnost