Skoči na glavno vsebino

Dijaka Alexander Bevk Cuznar in Matevž Košir sta decembra 2022 z odliko zaključila dolgotrajno prakso oziroma mobilnost ErasmusPro (90 dni) v podjetju Motor Jikov a.s. na Češkem.

Na usposabljanju sta opravljala dela na vseh oddelkih podjetja na področju strojništva – modeliranje, upravljanje CNC-strojev, delo v orodjarni, merilnici, delo na klasičnih strojih, montaža, vzdrževanje in servisiranje strojev, tehnologija in konstruiranje ter delo v skladišču.

ErasmusPro mobilnost sta zaključila s predstavitvijo usposabljanja, najprej ob zaključku usposabljanja na partnerski šoli SPŠ Tabor na Češkem, in ko sta se vrnila, še za naše dijake, ki so potencialni udeleženci mobilnosti – prakse v tujini v prihodnjem šolskem letu.

Svoje trimesečno bivanje na Češkem sta Alexander in Matevž predstavila tudi za decembrsko oddajo Šolski center se predstavi na radiu Sora.

Ob zaključku predstavitve sta dijaka prejela tudi mednarodni certifikat Europass.

V nadaljevanju pa nekaj utrinkov z njune predstavitve in snemanja za radio, predstavitev in video, ki sta ga pripravila za predstavitev na partnerski šoli SPŠ Tabor.

Videopredstavitev na SPŠ Tabor

Dostopnost