Skoči na glavno vsebino

Tudi letos, 1. junija 2023, je ŠC Škofja Loka sodeloval na svečani podelitvi nagrad najboljšim regijskim – gorenjskim – inovatorjem, ki je potekala na sedežu zavarovalnice Triglav v Kranju.

K sodelovanju nas je povabilo vodstvo GZS Regionalne zbornice Gorenjske, predsednica Janka Planinc in direktorica Jadranka Švarc. Sodelovati na tako eminentnem dogodku kot edina šola v regiji že tretje leto zapored je za nas posebno priznanje in spodbuda, da ŠC Škofja Loka z usmeritvijo v spodbujanje inovativnosti, kreativnosti in podjetnosti dijakov in študentov ubira pravi pristop za optimalen razvoj bodočih tehničnih strokovnjakov v regiji.

Letošnjega  dogodka so se  udeležili predstavniki dijaškega podjetja CHAIRPACK s Srednje šole za lesarstvo Tadej Dolenec, Filip Rupar, Nejc Peternelj, Jan Kožuh in mentor Peter Kurnik, ki so za predstavitev svoje inovativne ideje poželi velik aplavz prisotnih gorenjskih inovatorjev. Sodelovanje na tovrstnih dogodkih je posebna spodbuda za še bolj trdo delo in spodbujanje mladih k uresničevanju dobrih idej že v zgodnjih letih odraščanja.

Vsem gorenjskim inovatorjem in tudi naši dijaški ekipi za predstavitve in zaslužena priznanja iskreno čestitamo in želimo uspeha izbranim štirim zlatim inovacijam Gorenjske tudi na državnem nivoju.

Besedilo in foto: Alojzij Kokalj, vodja MIC

Nagrajene najboljše inovacije na Gorenjskem (gzs.si)

Dostopnost