Skoči na glavno vsebino

V petek, 2. junija 2023, so se dijaki 2. AL in 2. DMT Srednje šole za lesarstvo vrnili iz šole v naravi, ki so jo preživeli v Bohinju in okolici.

Pot jih je v sredo iz Škofje Loke najprej vodila v Begunje na Gorenjskem, kjer so obiskali muzej Avsenik, nato pa je sledil še obisk v podjetju Elan. Sledil je še postanek v Bohinjski Bistrici, kjer so jim prijazni uslužbenci podjetja Lip Bled razkazali linijo za sortiranje hlodovine in proizvodni obrat za izdelavo opažnih plošč. Po kratki vožnji so dijaki v zgodnjem popoldnevu prispeli v Bohinj, kjer so se nastanili v Hostlu pod Voglom, ki se nahaja v neposredni bližini jezera. Po okusnem kosilu ni bilo časa za počitek, saj je dijake čakal še daljši pohod do slapu Savica. Pohodniško obarvan dan je zvečer odlično zaokrožilo še predavanje Ane Megušar Prevc, ki je z dijaki delila svoje izkušnje z osvajanjem 7134 metrov visokega Peak Lenina.

Četrtkovo dopoldne je minilo v znamenju različnih športnih aktivnosti. Dijaki so se preizkusili v plezanju, kolesarjenju in vožnji s kanujem. V popoldanskem času je sledila še ena pohodniška preizkušnja, saj so se odpravili na pohod okoli Bohinjskega jezera. Najbolj pogumni so se pred večerjo odpravili še na osvežilno plavanje v jezeru.

V petek je na Pokljuki sledila izredno zanimiva delavnica z naslovom Gozdna melodija. Pod vodstvom Zdravka Cesarja so dijaki spoznali, kaj je resonančna smreka in kako iz nje izvabiti zvok. Sledil je tudi prikaz priprave lesa za različne inštrumente. Nekoliko utrujeni, a polni novih znanj, so se prek planine Zajavornik odpravili do Rudnega polja, kjer jih je čakal avtobus in vožnja proti domu.

Besedilo: Domen Jemec
Foto: Igor Jelovčan, Domen Jemec

Dostopnost