Skoči na glavno vsebino

17 dijakov Šolskega centra Škofja Loka se je od 2. do 8. septembra 2023 udeležilo jezikovnega tabora International Village na Poljskem.

Po 12 urah vožnje smo le prispeli v mesto Zlockie, kjer smo se namestili v hotelu Kolejarz in takoj pričeli s spoznavanjem mladostnikov s Slovaške, Latvije, Bolgarije in Hrvaške. Hitro so se spletla prva prijateljstva. Dopoldneve smo preživljali v učilnicah, kjer smo vadili angleščino z naravnimi govorci angleščine iz Anglije in Avstralije s pomočjo različnih iger, npr. igra vlog. Aktivni popoldnevi pa so bili zapolnjeni z različnimi dejavnostmi, kot so paint ball, družabne igre, igre v bazenu, odbojka, nogomet, pohod, kolesarjenje … Ob večerih so bila organizirana različna druženja. Predstavili smo države udeleženke in kulinariko, preizkušali svoje znanje v glasbenem kvizu, se zavrteli v disku, zadnji večer pa smo se družili ob ognju.

Teden smo popestrili še z dvema izletoma. Poldnevni izlet nas je vodil v zdraviliško mesto Krynica Zdroj, v okviru celodnevnega izleta pa smo si ogledali čudovit Krakov.

Sedem dni je minilo čisto prehitro in že smo se morali posloviti. Hkrati pa že načrtujemo našo naslednjo pot in srečanje.

Za konec pa zapišimo še komentar dijaka: »Odličen način, da nas potisnejo iz cone ugodja, saj nova prijateljstva sklepamo v angleščini.«

Besedilo in foto: Janja Čenčič Gartner

Dostopnost