Skoči na glavno vsebino

V Šolskem centru Škofja Loka smo v četrtek, 14. marca 2024, odprli tradicionalno razstavo likovnih del kolonije Jasna. Dijaki so v ta namen pripravili kulturi program z deklamiranjem pesmi in glasbo. Franc Bešter, član kolonije, je predstavil lansko likovno srečanje kolonije v Strunjanu ter likovna dela, ki so tam nastala in so razstavljena v šolski jedilnici.

Prvo srečanje članov skupine Jasna je bilo pred dvajsetimi leti ob jezeru Jasna v Kranjski Gori, po katerem se likovno srečanje Jasna tudi imenuje. Člani Jasne se vsako leto srečajo v različnih krajih. Že več let se zbirajo v Strunjanu, sredi narave in ob morju, kjer nastanejo različne stvaritve. Na slikah je opazna slikovita narava. Likovna dela so navadno akrili in olja na platno, od realizma do abstrakcije, nastala pa je tudi kakšna fotografija ali grafika.

Avtorji, ki razstavljajo, so: France Bešter, Rajko Bogataj, Boleslav Čeru, Igor Dolenc, Boštjan Gunčar, Anton Kavčič, Alenka Klemenčič, Biserka Komac, Jano Milkovič, Andreja Peklaj, Matjaž Rolih,  Nejč Slapar, Negos Stepanjan,  Erika Železnik in Ivan Žibert.

Razstava bo na ogled do konca šolskega leta.

Zapisala: Saša Kokol

Foto: mag. Mojca Šmelcer

Članek v Loškem glasu, 26. marec 2024

Dostopnost