Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Udeležba na mednarodnem projektu

Šolsko leto 2017/2018 se počasi izteka, mi pa se že pripravljamo na naslednjega. Septembra 2018 se bo pod mentorstvom profesorice Tine Rajhman petnajst dijakov Šolskega centra Škofja Loka udeležilo mednarodnega projekta International Village, ki bo potekal na Slovaškem.

Naša šola se projektu pridružuje prvič, zato smo še posebej ponosni na video predstavitev, ki so jo dijaki pripravili s pomočjo našega informatika Sebastjana Pivka.

 

Predstavitve dijaških podjetij v Šolskem centru Škofja Loka

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/8-solski-center-skofja-loka#sigProId95c7b8190a

V ponedeljek, 20. 3. 2018, so na škofjeloškem Medpodjetniškim izobraževalnem centru potekale predstavitve dijaških podjetij gorenjske regije. Dijaki so pred gospodarstveniki predstavili svoje izdelke in podjetja.

Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

V letu 2017 je Arnes začel z izvajanjem štiriletnega Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju, ki ga je krajše poimenoval Slovensko izobraževalno omrežje – 2020 oz. SIO-2020. V okviru Programa bodo vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ) sofinancirali izgradnjo brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostna os 10: Znanje, spretnost in vseživljenjsko učene za boljšo zaposljivost; prednostna naložba 10.3: Vlaganje v izobraževanje, usposabljanje in poklicno usposabljanje za spretnosti in vseživljenjsko učenje z razvojem infrastrukture za izobraževanje in usposabljanje, specifični cilj: Izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju.

Program se bo izvajal skozi tri medsebojno povezane dejavnosti.

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

Izgradnja brezžičnih omrežij

  • Izgradnja brezžičnih omrežij na VIZ bo potekala v naslednjih treh letih (2018, 2019 in 2020).
  • Nova omrežja bodo ustrezala enotnim standardom, bodo ustrezno zmogljiva za izvajanje dejavnosti VIZ, načrti pa bodo narejeni tako, da bo pokritost šole čim večja.
  • Sredstva, namenjena izgradnji omrežja, bodo odvisna od velikosti in tipa VIZ. Višina sofinanciranja iz ESRR sredstev znaša 62,5 %, lastna sredstva VIZ pa 37,5 %.

Nakup nove opreme (IKT)

Razvoj e-storitev in e-vsebin

  • Razvoj e-storitev in e-vsebin, kjer bomo dopolnjevali obstoječe storitve in razvijali nove.

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Vse informacije o izvajanju Evropske kohezijske politike 2014-2020 v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani www.eu-skladi.si.

Vir:

Razpis kadrovskih štipendij na Pošti Slovenije

Pošta Slovenije razpisuje kadrovske štipendije za dijake, ki so vključeni v programe nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja. Na območju Ljubljane (s širšo okolico) in Gorenjske razpisujejo 10 štipendij.

Kandidati naj k vlogi za dodelitev kadrovske štipendije priložijo:
- življenjepis,
- kopijo spričevala preteklega šolskega leta in
- potrdilo o vpisu za šolsko leto 2017/2018.

Vlogo naj posredujejo na naslov:

Pošta Slovenije, d. o. o.
Oddelek za izobraževanje in razvoj zaposlenih
Slomškov trg 10
2500 Maribor

Štipendistom nudijo:
- mesečno prejemanje kadrovske štipendije za čas izobraževanja,
- opravljanje praktičnega usposabljanja z delom oziroma praktičnega izobraževanja,
- opravljanje počitniške prakse,
- zaposlitev v družbi.

V postopku izbora kandidatov za dodelitev kadrovske štipendije bodo obravnavali vloge, ki bodo na zgornji naslov prispele najkasneje do 22. 12. 2017. Prednost pri izbiri imajo dijaki višjih letnikov.

Poleg izpolnjevanja razpisnih pogojev bodo pri dodelitvi kadrovske štipendije upoštevali tudi lokacijo stalnega bivališča ter mnenje na podlagi opravljenih razgovorov. Kot ustrezna lokacija stalnega bivališča se upošteva bivališče na območju poslovne enote Ljubljana oziroma na področju Ljubljane (s širšo okolico) in Gorenjske.

Z izbranimi kandidati bodo za čas izobraževanja sklenili pogodbo o štipendiranju.

Po zaključku nižjega poklicnega oziroma srednjega poklicnega izobraževanja se bodo štipendisti zaposlili na delovnem mestu pismonoše.

 

Sodelovanje s podjetjem Provent

Podjetje Provent iz Komende dijakom Srednje šole za strojništvo in študentom Višje strokovne šole omogoča opravljanje obvezne delovne prakse, počitniško delo in tudi redno zaposlitev. Več informacij je na voljo v priponki.

Šolski center

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300
F: +386 (0) 4 50 62 309

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)


Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111

English

Iskanje po strani

Javni razpisi

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10

Ni oznak.

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke. Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in za štetje obiskovalcev. Če želite izvedeti več o piškotkih in kako jih pobrisati, si preberite podrobne informacije.

  Sprejmem piškotke za to stran.
Odpri informacije o EU direktivi za piškotke v novem jezičku ali oknu