Srednja šola za lesarstvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

About Škofja Loka School Centre

MIX poster front

MIX poster back

Ustanovitev konzorcija podjetij

Ustanovitev  konzorcija  podjetij  za dvig kakovosti tehničnega izobraževanja

V četrtek, 15.1.2015, je bil v MIC Šolskega centra Škofja Loka, ustanovljen  konzorcij podjetij  za dvig kakovosti tehničnega izobraževanja. Prepričani smo, da je to pomemben korak k razvoju tehnične inteligence in višanja nivoja praktičnega znanja udeležencev izobraževanj, ter pomeni okrepljen pretok znanja med industrijo in izobraževanjem.

S podpisom dogovora o sodelovanju smo pokazali, da  s pozitivno naravnanostjo in iskanjem sinergij med izobraževanjem in gospodarstvom v Sloveniji zmoremo več! Vsak podpisnik je s svojim pristopom izkazal visoko stopnjo podjetniške zrelosti in družbene soodgovornosti za razvoj dobro usposobljenih kadrov že v zgodnjem obdobju  strokovnega in praktičnega izobraževanja.

Konzorcij - srečno!

  Konzorcij podjetij za kvaliteto tehničnega izobraževanja 2015

Prijava na Izobraževanje v MIC

 Uvodno besedilo obrazca. Polja označena z rdečo zvezdico so obvezna za vnos prijave.

Udeleženec: *
Naslov:
Davčna številka:
E-poštni naslov: *
Telefonska številka:
-
Delovna organizacija: *
Izbrano izobraževanje: *
Opombe:
Varnostna koda:

Medpodjetniški izobraževalni center

Alojzij  Kokalj, vodja MIC Škofja LokaMedpodjetniški izobraževalni center (MIC) temelji na sodelovanju Šolskega centra Škofja Loka s podjetji na lokalnem in regionalnem nivoju ter tudi širše z ustanovami in organizacijami, ki aktivno podpirajo izobraževalne procese pridobivanja uporabnih in inovativnih znanj v realnem okolju. To pomeni sistemsko in kontinuirano zagotavljanje kakovostnega praktičnega usposabljanja in izpopolnjevanja predvsem na področju strojništva in lesarstva za vse nivoje izobraževanja v ŠC Škofja Loka – od nižjega poklicnega do višješolskega strokovnega in tudi projektnega izobraževanja ciljnih skupin. Poleg rednih šolskih in študijskih programov, ter ustaljenih oblik izobraževanja odraslih (IOD), ponujamo možnost pridobitve različnih certifikatov -od potrdil o strokovni usposobljenosti, do pridobitve nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK) s področij strojništva in lesarstva.

Od izgradnje novega objekta MIC v letu 2012, pa do danes, smo priča nenehnemu razvoju kulture sodelovanja s podjetji in drugimi partnerji in živahnemu projektnemu vključevanju v mednarodno okolje. Vsako leto strojni tehnološki park nadgrajujemo s sodobnimi stroji, opremo in tehnologijami, ki so potrebni za sledenje industrijskim tehnološkim trendom. Razvoj  sodelovanja z našimi najboljšimi partnerji nas je vodil do vzpostavitve več centrov odličnosti in trening centrov (EMCO, SMC, FELDER, Robotina, BARTOG). Ustanovili smo Konzorcij podjetij za dvig kakovosti tehničnega izobraževanja in pričeli z organizacijo mednarodne konference BRI-ES, ki na svojstven način povezuje izobraževanje z gospodarstvom v prostoru Alpe-Adria. V letu 2019 pa smo v ŠC Škofja Loka vzpostavili tudi Učni izdelovalni laboratorij (UIL), s katerim odpiramo  prostor za uresničitev inovativnih in podjetniških idej širokemu krogu kreativnih posameznikov in skupin. V okviru UIL različne procese in aktivnosti povezuje usmeritev  v digitalne tehnologije z uvajanjem modelov  i4.0 in spremljanjem tehnologij na področju i5.0.

Pomemben segment delovanja MIC in ŠC Škofja Loka predstavlja sodelovanje v mednarodnih projektih izmenjav dijakov in študentov, predvsem na področju praktičnega izobraževanja v podjetjih.

V MIC ŠC Škofja Loka izpostavljamo pomen srečanj mladih s sodobnimi tokovi v tehniki. V ta namen z organizacijo tehniških dni odpiramo vrata osnovnošolcem in jim omogočamo, da v kratkem času z velikimi koraki vstopajo v njim prilagojen svet tehnike.

Spodbujamo kreativnost, inovativnost in podjetnost posameznikov in skupin. Vabimo podjetnike in vse, ki  želite  nova in uporabna znanja s področja tehnike  usvajati ali deliti naprej skupaj z nami , da se nam pridružite na tej poti.

Alojzij Kokalj, vodja MIC Škofja Loka

 

Zadnja faza dobave strojev

 

Logotip

Direktor Šolskega Centra Škofja Loka, g. Martin Pivk, in direktor podjetja DECCA d.o.o., g. Peter Egelič, sta 23.5.2013 podpisala pogodbo, ki predstavlja zadnjo fazo dobave strojev za MIC Škofja Loka, v okviru sofinanciranja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

IMG 1066 IMG 1070

 

Podkategorije

Srednja šola za lesarstvo

Kontakt

Kidričeva 59
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 340

W: www.scsl.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSSŠolski Center Škofja Loka na Facebook-uŠolski Center Škofja Loka na Twitter-juŠolski Center Škofja Loka na Youtube-u


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111

English

Iskanje po strani

Javni razpisi

Kadrovske štipendije

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook