Dijaški dom
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Potopisno predavanje

Avstralija.JPG

V torek smo poslušali potopis potovanja z motorjem okoli Avstralije. Boštjan Šifrar nam je predstavil trimesečno izkušnjo s pripetljaji, ki so se mu zgodili na poti. Zanimivo je bilo predvsem to, da je imel vedno srečo pri reševanju t. i. nemogočih situacij.

Namreč, ko je sredi vožnje po notranjosti celine (cel dan ni srečal nobenega človeka) padel, je komaj 15 minut za njim pripeljal neki možakar, ki mu je nato pomagal priti do najbližjega mesta.
Iz vzhoda po zahodni obali, nacionalnih parkih, pa do največjih mest in vrveža je bilo veliko neverjetnih pogledov. Vsaka slika, ki jo je pokazal, je bila posebna in lepa. Menim, da je bil to resnično dober potopis in upam, da bom tudi jaz enkrat obiskala to pisano celino.

Bilo je zelo zanimivo, saj so ljudje v Avstraliji zelo prijazni, saj so mu pustili, da živi v njihovih domovih. Ni pa nam bilo všeč, ker moramo belci plačevati Aboriginom, oni pa samo postopajo in spijo. Zanimivo je bilo tudi videti, kako zelo ravne ceste so tam.

Predavanje je bilo zanimivo, saj je bila Avstralija zelo dobro predstavljena. Izvedel sem veliko novega o Avstraliji in spoznal živali in rastline, ki jih najdemo tam. Seznanili smo se s tem, kaj rabiš za tako potovanje in do kakšnih zapletov lahko pride. Mogoče se kdo od nas kdaj odloči za kakšno podobno pustolovščino.

Dijaški dom

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111

Video

English

Iskanje po strani

Javni razpisi

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10