Dijaški dom
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Delavnica o recikliranju

V sodelovanju z mladinsko mrežo MaMa in družbo ZEOS d.o.o. smo za dijake v DD Škofja Loka izvedli izobraževalno delavnico o recikliranju e-odpadkov z naslovom "E-odpadki in naše okolje".

V sklopu lansiranja uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v občine Radovljica, Bled, Gorje, Škofja Loka, Železniki in Gorenja Vas - Poljane so se dijaki iz Dijaškega doma Škofja Loka na delavnici »E-odpadki in naše okolje« seznanili z nastajajočo infrastrukturo oddajanja tovrstnih odpadkov po državi ter razvijali nove ideje na področju E-cikliranja. Dogodek se je zgodil v ponedeljek, 21.11. v Dijaškem domu Škofja Loka pod vodstvom organizatorjev, družbe ZEOS, d.o.o., v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj.

Prihodnost lepša bo, če E-ciklirata staro in mlado!, E-cikliraj e-opremo, da v čisto okolje gremo! in E-odpadke pobiraj in E-cikliraj, za čisto okolje, da bomo vsi dobre volje! so slogani, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in so jih izumili dijaki na tokratni delavnici, na kateri so tekmovali tudi v kvizu.

Udeleženci so se na dogodku seznanili z vsemi zbirno-predelovalnimi skupinami e-odpadkov in odpadnih baterij, s pomembnimi aktivnostmi projekta in zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Spoznali so lokacije uličnih zbiralnikov v svojih občinah in nekaj ostalih načinov pravilnega rokovanja z e-opremo. Dotaknili pa so se tudi obdelave in ponovne uporabe tovrstnih odpadkov.

 

Dijaški dom

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111

Video

English

Iskanje po strani

Javni razpisi

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10

Ni oznak.