Medpodjetniški izobraževalni center
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Izobraževalni programi

V Šolskem centru Škofja Loka, v izrednem srednješolskem izobraževanju oz. izobraževanju odraslih, izvajamo naslednje izobraževalne programe:

 

Srednja šola za strojništvo
 

Srednja šola za lesarstvo
 

Nižje poklicno
izobraževanje
Srednje poklicno
izobraževanje
Poklicno-tehniško
izobraževanje
Srednje strokovno
izobraževanje

 

Pridobitev izobrazbe

Odrasli, ki želi pridobiti novo stopnjo izobrazbe v želeni smeri, se vpiše v izobraževanje s predavanji in izpiti v popoldanskem času.
Pogoj za vpis v programe srednjega poklicnega izobraževanja je končana osnovna šola, pogoj za vpis v poklicno-tehniške programe je zaključeno triletno poklicno izobraževanje ustrezne smeri. Primer: orodjar se lahko vpiše v PTI strojni tehnik. Drugi pogoj za vpis je poleg plačevanja izobraževanja tudi zagotovljeno učno mesto za opravljanje usposabljanja pri delodajalcu. Za zaposlene v npr. strojni stroki se njihova zaposlitev pogosto že lahko šteje za praktično usposabljanje.

 

Prekvalifikacija

Odrasli ima že končano izobrazbo za izbrani poklic in želi zamenjati poklic. Prekvalifikacija je možna za isto ali za nižjo izobrazbeno raven. Npr. lesarski tehnik se lahko prekvalificira v orodjarja ali npr., mizar se lahko prekvalificira v avtoserviserja. Drugi pogoj za vpis je poleg plačevanja izobraževanja tudi zagotovljeno učno mesto za opravljanje usposabljanja pri delodajalcu. Za zaposlene v npr. strojni stroki se njihova zaposlitev pogosto že lahko šteje za praktično usposabljanje.

 

Dokončanje izobraževanja

Dijaki, ki v rednem izobraževanju niso zaključili letnika, ga lahko zaključijo v popoldanskem času kot udeleženci izobraževanja odraslih. Praviloma se priznajo opravljeni izpiti, če izobraževanje ni bilo prekinjeno pred več kot petimi leti oz. če se ni zamenjal izobraževalni program.

 

Izobraževanja in usposabljanja za podjetja

Za skupino zainteresiranih zaposlenih lahko za podjetja pripravimo in izvedemo izobraževanje za vse navedene izobraževalne programe. Izvajamo tudi krajša usposabljanja, glede na potrebe delodajalca: upravljanje CNC strojev oz. glede na potrebe skupine odraslih, kot so pridobivanje veščin in znanja ožjega strokovne področja, npr.:

  • servisiranje osebnega avtomobila,
  • ostrenje rezil,
  • upravljanje žagalnega stroja.
     

M I C

Kontakt

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 372

W: www.scsl.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSSŠolski Center Škofja Loka na Facebook-uŠolski Center Škofja Loka na Twitter-juŠolski Center Škofja Loka na Youtube-u

Interreg Danube Transnational Programme


DIR

Pomoč v stiski

Pomoč v stiski