Medpodjetniški izobraževalni center
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Pomoč v stistki

Pomoč v stiski

 

TOM telefon 116 111


TOM telefon 116 111TOM telefon je namenjen otrokom in mladostnikom, ki se v procesu odraščanja srečujete z različnimi vprašanji, dilemami ali stiskami. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 12. in 20. uro, svetovalcem zaupate svoje težave ali jih prosite za nasvet in dodatne informacije. Anonimnost in zaupnost pogovora sta zagotovljeni. Na ta način vas želimo vzpodbuditi k razvijanju samozavesti in komunikacijskih spretnosti ter pripraviti na samostojno reševanje konfliktnih situacij.

TOM telefon deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Ustanovljen je bil leta 1990 na pobudo Komisije za otrokove pravice pri ZPMS. Nacionalna mreža TOM povezuje okoli 100 usposobljenih svetovalcev.

Sestavlja jo 8 svetovalnih skupin:

  • Idrija,
  • Krško,
  • Ljubljana,
  • Maribor,
  • Murska Sobota,
  • Slovenske Konjice,
  • Tolmin in
  • Velenje.

V lanskem letu se je spremenila dolgo časa uveljavljena telefonska številka 080 1234. Zamenjala jo je nova telefonska številka 116 111. Sprememba se je odvijala v skladu z direktivo Evropske komisije. Šlo je za poenotenje telefonskih številk za vse humanitarne projekte na območju Evropske unije. V okviru kampanje »Nova številka, stari prijatelji«, s katero smo oglaševali novo številko, smo prenovili tudi spletno stran e-tom, preko katere nam otroci in mladostniki lahko postavijo vprašanja, z današnjim dnem pa je na tej isti strani zaživela tudi spletna klepetalnica (urnik svetovanja bo objavljen sproti). Vse informacije o TOM telefonu bodo odslej za otroke in mladostnike dostopne tudi na Facebook strani.

TOM telefon 116 111 TOM telefon 116 111

M I C

Kontakt

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 372

W: www.scsl.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSSŠolski Center Škofja Loka na Facebook-uŠolski Center Škofja Loka na Twitter-juŠolski Center Škofja Loka na Youtube-u

Interreg Danube Transnational Programme


DIR

Pomoč v stiski

Pomoč v stiski