Srednja šola za strojništvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Mednarodne dejavnosti

Šolski center Škofja Loka – Srednja šola za strojništvo aktivno deluje na področju mednarodnega sodelovanja in izmenjave dijakov že od leta 2008, ko so se naši dijaki prvič udeležili mednarodnega srečanja ENERSOL v mestu Tabor (Republika Češka). Srečanje, katerega rdeča nit so alternativni in obnovljivi viri energije, je postalo že tradicionalno, in se ga dijaki, skupaj z mentorji, redno udeležijo vsako leto.


Leta 2009 smo začeli z izvajanjem mednarodnega projekta CaRPs (CNC and Robotics Partnerships) v okviru programa Leonardo da Vinci – Partnerstva. Projekt, v katerem je sodelovalo pet držav (Norveška, Švedska, Nemčija, Litva in Slovenija), smo uspešno zaključili v letu 2011.


V okviru programa Comenius – Šolska partnerstva smo leta 2012 pričeli z izvajanjem projekta Comenius – EUC (Energy Unites Cultures), v katerem je sodelovalo sedem šol iz sedmih držav (Nemčija, Češka, Slovaška, Poljska, Hrvaška, Turčija in Slovenija). Projekt se zaključuje v letu 2014.


Poleg zgoraj navedenih projektov se naši dijaki od leta 2012, v okviru programa Leonardo da Vinci - Mobilnosti in Erasmus+ KA1 aktivnosti, udeležujejo tudi individualnih mednarodnih mobilnosti na področju praktičnega izobraževanja in usposabljanja, ki ga izvajamo skupaj z našimi partnerji v Nemčiji. Prav tako tudi naš šolski center organizira praktično izobraževanje in usposabljanje za nemške dijake v naših podjetjih.

Srednja šola za strojništvo

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111

Video

English

Iskanje po strani

Javni razpisi

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10