Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Prekinitev PIU mobilnosti na Češkem zaradi pandemije COVID-19

Tudi naša dijaka Miha Gartnar in David Likar, oba orodjarja iz 3.Do razreda, ki sta bila na poklicnem usposabljanju in izobraževanju ErasmusPro – trimesečni praksi v podjetju Motor Jikov a.s. na Češkem, sta morala prakso zaradi pandemije COVID-19 prekiniti. Tako kot pri nas so tudi v Taboru šolo zaprli, posledično pa tudi dijaški dom, kjer sta bila dijaka nastanjena. Tako smo ju v petek, 13. marca, z organiziranim prevozom odšli iskat, da sta se lahko varno in zdravo vrnila domov, še preden so se meje zaprle.


V dogovoru z dijakoma, partnersko šolo in podjetjem, bosta dijaka s prakso nadaljevali (še 30 dni) v šolskem letu 2020 / 2021, ko bodo razmere to dopuščale, saj smo naš projekt Usposabljanje v tujini bogati II zaradi okoliščin lahko podaljšali za eno leto.

Prva vajenca na praksi ErasmusPro na Češkem

V okviru programa Erasmus+ in projekta Usposabljanje v tujini bogati III sta v mesecu januarju 2020 na trimesečno prakso - ErasmusPro na Češko odšla prva dva vajenca orodjarja – Miha Gartnar in David Likar. Prakso opravljata v podjetju Motor Jikov a.s.. Nastanjena sta v dijaškem domu naše partnerske šole - Střední průmyslová škola strojní a stavební, v mestu Tábor.

Več o njuni praksi v podjetju in njunih dogodivščinah si lahko pogledate na sledeči povezavi.

MIHA IN DAVID Large

Strojni na tečaju CNC in meroslovja na Češkem

V mesecu novembru 2019 so bili na Češkem, v mestu Tabor trije dijaki strojni tehniki – Jure Bertoncelj, Matevž Lukančič in Luka Vivod, vsi iz 4.B razreda, na dvotedenskem tečaju CNC programiranja in meroslovja, ki ga izvaja naša partnerska šola Střední průmyslová škola strojní a stavební, Tábor. Nastanjeni so bili v dijaškem domu partnerske šole in se vsak dan udeležili tečaja, čez vikend pa so si ogledovali znamenitosti mesta in regije.

Več o njihovem tečaju n celotni mobilnosti si lahko pogledate na sledeči povezavi.

Lesarski tehniki na praksi v Belgiji

V mesecu novembru in decembru 2019 sta bila na praksi v Belgiji dva dijaka lesarstva – lesarska tehnika, ki sta delala v podjetjih Quattrondo in Formaat Na praksi sta bila skupaj še z dvema dijakoma, ki sta bila istočasno na praksi v okviru predhodnega projekta Usposabljanje v tujini bogati II. Vsi dijaki iz 4.AL razreda - Domen Pintarič, Žan Kajzar, Klemen Ramičević in Bine Križaj Bivali so v najeti, eko hiši v mestu Tongeren. Njihove dogodivščine ste lahko spremljali na sledeči povezavi.

Erasmus+: Usposabljanje v tujini bogati III (UTB III)

Sporočamo vam veselo novico, da smo 10. maja 2019 v okviru programa Erasmus+ dobili odobren projekt Usposabljanje v tujini bogati III.
V našem projektu UTB III bo na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja (PIU) za dijake, vajence in osebje sodelovalo 6 partnerskih srednjih strokovnih in poklicnih šol iz petih držav:

Berufliche Schulen des Unstrut-Hainich-Kreises, Muhlhausen, Nemčija
viio 2, Tongern, Belgija
Stredni prumyslova skola strojni a stavebni, Tabor, Češka republika
Europa-Berufsschule Weiden, Nemčija
Technická akadémia, Spišska Nova Ves, Slovaška
Srednja škola Oroslavje, Hrvaška

Izvedli bomo:
-14 enomesečnih PIU mobilnosti dijakov v podjetjih v Nemčiji, Belgiji in na Hrvaškem,
- 9 dvotedenskih PIU mobilnosti dijakov na šoli (tečaj CNC) na Češkem inSlovaškem,
- 7 trimesečnih  mobilnosti za vajence v Nemčiji in na Češkem in
- 24 mobilnosti spremljevalnega osebja in 2 mobilnosti osebja za pripravljalni obisk

S partnerskimi šolami bomo organizirali PIU v podjetjih, oz. na šoli za:
- 7 vajencev – orodjarjev v Nemčiji in na Češkem
- 3 avto servisne tehnike v Nemčiji
- 7 strojnih tehnikov v Nemčiji, na Češkem in Hrvaškem
- 9 strojnih tehnikov - orodjarjev na Češkem in Slovaškem
- 4 dijake lesarske stroke v Belgiji

Dijaki - vajenci bodo prejeli nova strokovna znanja in veščine na področju, strojništva, avtomehanike in lesarstva, poleg jezikovnih, medkulturnih in digitalnih kompetenc.

Osebje se bo seznanilo z novimi učnimi metodami poučevanja in načini izvajanja PIU, spoznalo bo izobraževalni in vajeniški sistem partnerske šole in izvedbo le-tega v podjetjih. Prav tako bo pridobilo, oz. izboljšalo svoje jezikovne, medkulturne in digitalne kompetence.

Vsi udeleženci mobilnosti bodo spoznali kulturo in življenje države gostiteljice ter izpopolnili angleški in nemški jezik.

Sodelovanje v programu Erasmus+ bo doprineslo k boljši kakovosti, privlačnosti in inovativnosti na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja na naši šoli.

Načrtovane PIU mobilnosti dijakov, vajencev in osebja bodo izvedene od 1. junija 2019 do 31. maja 2021.

Video predstavitev

English

Iskanje po strani

Prosta delovna mesta

Javni razpisi

Kadrovske štipendije

Študentsko delo

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10