Srednja šola za strojništvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Mednarodno projektno srečanje Weiden Nemčija

V okviru projekta Erasmus+ KA2 (strateška partnerstva med šolami), Innovative Production & Integrative Education (IP&IE) smo se od 12.12. do 16.12. 2016 ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mag. Mojca Šmelcer, učitelj strokovno-teoretičnih predmetov, profesor Iztok Basaj in koordinator projekta, profesor Tadej Gartner udeležili prvega mednarodnega projektnega srečanja (MPS) za učitelje na partnerski šoli - Europa-Berufsschule v mestu Weiden v Nemčiji. V projektu, poleg naše Srednje šole za strojništvo in partnerske šole iz Nemčije, sodelujejo še partnerske šole iz Češke, Hrvaške, Poljske in Slovaške.

Na srečanju smo se dogovorili o dejavnostih v okviru projekta za obdobje od 16.12. 2016 do 16.12. 2017. Tema projekta je 3D tiskanje in CNC tehnologija. Z učitelji partnerskih šol smo se dogovorili o tipu in nivoju nalog, ki jih bodo reševali dijaki na prihodnjih srečanjih in rokih za oddajo teh nalog. Dijaki bodo skupno izdelali izdelek na 3D tiskalniku in to tako, da bodo sodelujoči dijaki posamezne partnerske šole izdelali en del izdelka in ga nato sestavili v celoto.
Naslednje srečanje bo od 26.03. do 01.04.2017, v Oroslavju, na Hrvaškem. Udeležili se ga bodo naši dijaki, ki delajo na projektu 3D tiskanja pod vodstvom mentorja Iztoka Basaja in koordinatorja projekta Tadeja Gartnerja.

 

Video

English

Iskanje po strani

Javni razpisi

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10

Ni oznak.