Medpodjetniški izobraževalni center
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Izobraževanje BG Automotive

BG

V torek, 10. 4. 2018 je podjetje Bartog iz Trebnjega organiziralo izobraževanje britanskega podjetja BG Automotive na Medpodjetniškem Izobraževalnem Centru (MIC) v Škofji Loki. Podjetje BGA, ustanovljeno leta 1929 je specializirano na področju izdelave tesnil, motornih delov, pogonskih verig in drugih produktov. Njihovi proizvodi so prisotni v poprodaji nadomestnih delov, kot tudi v prvi vgradnji pri številnih priznanih avtomobilskih znamkah kot so Audi, Fiat, Honda, Jaguar, Mini, Mercedes, Nissan, Land Rover, Renault, Volkswagen in še nekaterih drugih. Izobraževanje je potekalo na temo setov pogonskih verig in zobatih jermenov, vodnih črpalk in kontrolnih ventilov olja. Predstavnika podjetja sta poleg teoretične razlage predstavila tudi praktične primere iz vsakdanje prakse.

Zelo zanimivo so bile predstavljene BGA vodne črpalke. Veliko pozornost namenjajo mehanskemu tesnilu z grafitnim/keramičnim drsnim obročem in izvedbi vležajenja gredi s pogonsko jermenico in impelerjem na drugi strani. Izvedba Ball/ball je primerna za višje vrtilne hitrosti in manjše vrtilne momente, izvedba Roller/ball pa za nižje vrtilne hitrosti in večje vrtilne momente. Geometrijo impelerjev izdelujejo na osnovi originalov.
Črpalke so po zagotovilu proizvajalca 100% testirane na test tesnosti. Prototipno testiranje traja neprekinjeno 45 dni, 24 ur na dan s spremenljivimi režimi obratovanja (zagoni, ustavitve, sprememba temperature hladilne tekočine, ...).

Zapisal: Tadej Požar, učitelj strokovno-teoretičnih predmetov

M I C

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola

Erasmus +


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016

Interreg Danube Transnational Programme

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

Pomoč v stiski

Pomoč v stiski