Dijaški dom
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

O dijaškem domu

V našem dijaškem domu imamo dovolj prostih kapacitet, da vam lahko ponudimo eno, dvo in troposteljne sobe, s priključkom na internet ali brez.

Dijaški dom ima prostore v šolskem centru, v neposredni bližini mestnega jedra in avtobusne postaje.

Smo javni zavod, ki izpolnjuje vse zahteve, ki jih predpisuje veljavna zakonodaja.

Poleg dijakinj in dijakov srednjih šol bivajo v našem dijaškem domu tudi študentje višje strokovne šole.

Delo vseh zaposlenih delavcev v domu je namenjeno skrbi za varno in dobro počutje, zagotavljanju možnosti za uspešno učenje in kakovostno izrabo prostega časa. Želimo, da bo čas, ki ga boste preživeli v našem dijaškem domu lep in srečen.

Zavedamo se, da bo večina izmed vas prvič od doma in, da se je težko prilagoditi življenju in delu v skupini, ki zahteva mnogo prilagajanja in strpnosti. Ob pomoči svojih vzgojiteljev boste reševali svoje mladostniške in šolske težave in se veseli uspehov. Potrudili se bomo in vam ponudili prijetem »drugi dom«.

Imeli boste možnost sodelovati v interesnih dejavnosti, ki jih bomo organizirali za vas in boste tako koristno porabili svoj prosti čas.

Z željo, da se boste odločili za naš dijaški dom, vam zagotavljamo, da se boste dobro počutili, stkali nova prijateljstva, se soočili z začetki osamosvajanja in odgovornosti za svoja dejanja.

Lepo pozdravljamo vas, drage dijakinje in dijaki, ter vaše starše!

 

 

»TODA LE POGUMNO NAPREJ, KAJTI POVEST JE ŽIVLJENJE IN VSAKO ŽIVLJENJE SE ZATIKA, SPODRSNE, PADE, ZDRKNE, PA SE SPET VZDIGNE IN GRE TER HITI.«
(Tone Seliškar)

 

 

POSLANSTVO

Skrbimo za prijetno, varno, zdravo in kakovostno bivanje v neposredni bližini šole. Zagotavljamo  dodatno strokovno pomoč pri učenju in krepimo odgovornost, samostojnost, samozaupanje, solidarnost in socialne veščine. Učimo in vzgajamo za življenje. Omogočamo izobraževanje mladine izven kraja stalnega bivanja. Nudimo prijetno bivanje za turiste in ostale občasne goste.

 

VIZIJA

Želimo zagotoviti čim boljše pogoje za individualno bivanje srednješolcev, študentov ter ostalih začasnih gostov v času izobraževanja ter preživljanja poslovnega in prostega časa. Ponujamo pomoč pri učenju učenja in premagovanju težav pri vzpostavljanju zdravih medsebojnih odnosov, samospoštovanja ter krepitvi spoštovanja in strpnosti do drugačnih. Okrepiti želimo odnos do aktivnega preživljanja prostega časa in sodelovanje pri interesnih dejavnostih. Radi bi zagotovili pogoje za individualno in skupinsko učenje, kvalitetno učno okolje in spodbujali medvrstniško pomoč ter odkrito komunikacijo.

 

VREDNOTE

Naše delo temelji na vzpodbujanju in spoštovanju naslednjih vrednot:

  • tovarištvo
  • strpnost
  • odgovornost
  • ustvarjalnost

Dijaški dom

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111