Srednja šola za strojništvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Šolska knijžnica

 

"Da bi katerokoli pomembno knjigo dobro razumeli, bi jo morali celo prepisati."  

(Guy de Maupassant)

 

Knjižnica je prostor, kjer lahko dijaki poiščejo strokovno literaturo, literaturo za splošno-izobraževalne predmete in knjižno gradivo za veselje in prosti čas. Je multimedijski prostor, kjer si dijaki lahko v okviru šolskih ur ogledajo filme na filmskem platnu z dobrim ozvočenjem. Je tudi prostor za medsebojno druženje in poglabljanje medsebojnih prijateljskih odnosov. Dijaki imajo na voljo tudi uporabo treh računalnikov.

V knjižnici imamo 4.243 enot knjižnega gradiva, poleg tega pa imajo dijaki, učitelji in ostali strokovni delavci na razpolago še periodiko, ki jo lahko berejo v čitalnici ali pa si jo za krajši čas izposodijo domov.

Knjižno gradivo je na razpolago po načelu prostega pristopa. Dijaki lahko iščejo gradivo s pomočjo računalnika preko spleta, saj je knjižnica aktivno vključena v slovensko online vzajemno kataložno bazo COBISS/OPAC. Gradivo je urejeno po sistemu univerzalne decimalne klasifikacije (UDK-sistem).

 

 

Storitve šolske knjižnice so enakopravno zagotovljene vsem članom šolske skupnosti, ne glede na starost, raso, spol, religijo, narodnost, jezik, strokovni ali socialni status.(IFLA-UNESCO Manifest)

Knjižnico vodi knjižničarka Katja Mrak, uni. dipl. bibliotekarka in prof. španščine.

E-mail naslov: katja.mrak@scsl.si

Telefon: 04 506 23 04

Delovni čas: ponedeljek 7.00-17.00 ; torek do petek 7.00-14.00.

Srednja šola za strojništvo

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111