Srednja šola za lesarstvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Lesni feniks

lesni feniksLesni feniks vabi na serijo  aktualnih spletnih predavanj o okolju:

  • 12.11.2020 ob 11:00 uri, Tekstil: hitra moda in okolje - za člane PUM-O Škofja Loka – možne prijave za zunanje udeležence v omejenem številu na povezavi.
  • 13.11.2020 ob 08:30 uri, Zavržena hrana: volk sit, koza cela in projekcijo filma - v okviru EKO Dneva za učence višjih razredov Osnovne šole Ivana Groharja, Škofja Loka – zaprta skupina
  • 17.11.2020 ob 17:00 uri, Kako naprej do manj odpadkov? – za člane Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka (v matični in vseh krajevnih knjižnicah) ter za širšo javnost na Škofjeloškem vas prosimo za objavo novice in razpošiljanje spodnjega e-maila skupaj s priponko po vaših baza. 

Zagotavljanja toplega obroka za učence in dijake

ZAGOTAVLJANJE TOPLEGA OBROKA ZA UČENCE IN DIJAKE, ZA KATERE JE V ČASU ZAOSTRENIH EPIDEMIOLOŠKIH RAZMER ORGANIZIRANO IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO

Obveščamo vas, da v skladu z okrožnico MIZŠ, dijakom, ki se izobražujejo na daljavo, pripada brezplačni obrok v skladu s predpisanimi kriteriji. Občina določi šolo oz. lokacijo, na kateri dijaki lahko prevzamejo topli obrok.

Kriteriji za upravičenost do brezplačnega toplega obroka je naslednji:
Brezplačni topli obrok pripada dijakom, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 € (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije). Brezplačni topli obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.
Dijaki se na topli obrok prijavite preko šole, ki jo obiskujete. Šola za dijake, ki ste prijavljeni na šolsko malico, upravičenost do brezplačnega obroka preveri v CEUVIZ. Šola bo zbrane podatke o prijavah posredovala občini, ki na podlagi znanih potreb dijakov organizira pripravljanje in distribucijo toplega obroka na nivoju občine (določi šolo ali šole za pripravo prehrane za dijake, dogovori distribucijo in prevoz prehrane za dijake, poskrbi za obveščanje dijakov...).
Starši oz. skrbniki s prijavo dijaka privolite, da občine in šole podatke uporabijo za organizacijo priprave in prevzema toplega obroka.
Dijaki oziroma njihovi starši/skrbniki prevzamejo topli obrok na šoli.

Pozivamo vas, da do jutri, 10. 11. 2020, do 12. ure oddate izpolnjen obrazec z izjavo, za prijavo na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vodstvo ŠC Škofja Loka

Priročnik Po poteh v arhitekturi

slika dimitrijVeselo sporočamo, da smo v septembru po izčrpnem delu na projektu v Igrivi arhitekturi, ki deluje pod okriljem Centra arhitekture Slovenije, izdali nov priročnik pod imenom PO POTEH LESA V ARHITEKTURI.

Priročnik je namenjen spoznavanju arhitekture v lesu in ga priporočamo vsem, ki želijo po poteh kakovostne lesene arhitekture v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem.

Pri nastajanju priročnika so sodelovale naslednje ustanove: Šolski center Škofja Loka, bilding Kunst- und Architekturschule, Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac in Sveučilište u Zagrebu | Arhitektonski fakultet.

Povezava do spletne strani, kjer si lahko ogledate priročnik.

Svetovalno delo

Spoštovani dijaki in starši!

Pouk na daljavo za vse nas pomeni precej novih izzivov in pristopov k delu. Želim si, da bi to obdobje vsi prebrodili kar se da umirjeno, brez neprijetnih občutkov, uspešno in predvsem z obilo dobre volje in energije.

V trenutni situaciji vam tako želim biti v čim večjo oporo, zato vas obveščam, da se mi za odgovore na morebitna pereča vprašanja, pogovor ali reševanje nastalih težav javite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. - tako bom lahko najhitreje vstopila v stik za vami.

Mojca Jezeršek, svetovalna delavka

Okrožnica št. 16 - delo na daljavo

Izvajanje pouka po 2. 11. 2020

Na podlagi sklepa ministrice za izobraževanje, znanost in šport, z dne 30. 10. 2020, bomo od, 2. 11. 2020, do preklica nadaljevali z izvajanjem pedagoškega procesa na daljavo (v skladu s priporočili iz okrožnice št. 13).

Praktično usposabljanje pri delodajalcih bo še naprej potekalo, če delodajalec zagotavlja ustrezne pogoje, ki so v skladu z epidemiološkimi priporočili.

Ker se praktični pouk v šoli ne bo izvajal, se bodo ure namenjene PRA pri razredu 2dm/dt spremenile v teoretični pouk. Dijaki navedenega razreda in učitelji, ki v tem razredu učite bodite pozorni na spremembo urnika.

Če bo pouk na daljavo potekal tudi v nadaljevanju, se bo tudi ostalim razredom, ki bodo imeli PRA v šoli le ta spremenila v teorijo (Bodite pozorni na urnik!)

V ponedeljek torej vsi, ki imate teoretični pouk nadaljujete (preko video-povezave MS Teams) po urniku!

O vseh nadaljnjih ukrepih boste sproti obveščeni.

Upam, da bomo s skupnimi močmi in doslednim upoštevanjem ukrepov uspeli in se v najkrajšem času vrnili v šolske klopi.

Gremo naprej!!!

 

Škofja Loka, 30. 10. 2020                                                  Milan Štigl, ravnatelj

Srednja šola za lesarstvo

Kontakt

Kidričeva 59
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 340

W: www.scsl.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSSŠolski Center Škofja Loka na Facebook-uŠolski Center Škofja Loka na Twitter-juŠolski Center Škofja Loka na Youtube-u

Interreg Danube Transnational Programme

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

Pomoč v stiski

Pomoč v stiski

Video predstavitev

English

Iskanje po strani

Prosta delovna mesta

Javni razpisi

Kadrovske štipendije

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook