Srednja šola za lesarstvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Državno tekmovanje dijaških podjetij

V petek, 11.5.2018, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, potekalo že 5. državno tekmovanje dijaških podjetij. V sklopu tekmovanja dijaki pripravijo sejem, kjer se predstavijo na stojnicah. Šolski center Škofja Loka so zelo uspešno predstavili dijaki Srednje šole za lesarstvo s štirimi dijaškimi podjetji (Teglc, Cagar, Lesij in OPS) in dijaki Srednje šole za strojništvo z enim dijaškim podjetjem (iBAG). Posebna komisija podjetnikov in gospodarstvenikov ocenjuje dijaška podjetja v sedmih različnih kategorijah. Na tekmovanju in sejmu se je letos predstavilo 32 dijaških podjetij iz različnih srednjih šol širom Slovenije.

slika1 ibag

Potrebno je poudariti, da je že sama udeležba na sejmu, ki hkrati pomeni, da je podjetje uspešno zaključilo projekt, vredna pohvale. Na sejem namreč pride dobrih 60 % podjetij, ki se po šolah ustanovijo v začetku šolskega leta. Posebno zahvalo pa si letos zaslužijo nesporni zmagovalci, dijaško podjetje TEGLC, ki je zmagalo v kar v 4 od 7 kategorij (Najbolj inovativen izdelek, Najbolj prodajan izdelek, Najboljša stojnica in Podjetje po izboru mentorjev), poleg tega pa je bila ekipa izbrana za Podjetje leta. Dijaški podjetje Lesij je prejelo 3. nagrado za Najbolj izviren slovesnki izdelek, podjetje Cagar pa 3. nagrado za stojnico. Podjetje Teglc je poleg zmag doseglo tretje mesto v kategoriji Najboljše poročilo. Tadej Debelak je dobil priznanje za uspešno 5-letno mentorstvo v projektu Moje podjetje. Vsem iskreno čestitamo!

slika4 slika5

Fantje iz podjetja Teglc (Srednja šola za lesarstvo, Šolski center Škofja Loka) bodo predstavljali Slovenijo na evropskem tekmovanju dijaških podjetij, ki bo julija potekalo v Beogradu. Želimo jih uspešne priprave in vse dobro na tekmovanju.

Več o samem dogodku si lahko preberete v članku, ki je bil objavljen v Financah -  povezava.

Več fotografij na fb profilu ŠC Škofja Loka - povezava.

Srednja šola za lesarstvo

Kontakt

Kidričeva 59
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 340

W: www.scsl.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSSŠolski Center Škofja Loka na Facebook-uŠolski Center Škofja Loka na Twitter-juŠolski Center Škofja Loka na Youtube-u


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111