Srednja šola za lesarstvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Finančna pomoč dijakom

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je na svoji spletni strani www.dijaska.org objavila razpis za dodelitev enkratne finančne pomoči dijakom iz socialno šibkejših družin. Rok za oddajo vlog je 21. november 2013.

 

Dijaški sklad je bil ustanovljen z namenom zagotavljanja finančne pomoči socialno najšibkejšim dijakinjam in dijakom ter jim s tem izboljšati možnosti izobraževanja in izpopolnjevanja v različnih obštudijskih dejavnostih. Na posebnem bančnem računu Dijaškega sklada se je zbralo več kot 8000 evrov, saj se je povabilu k doniranju sredstev odzval Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ), ki je uvidel težke razmere otrok in v sklad namenil 3500 evrov, kar je še več kot lani. Dodatnih 3500 evrov je prispeval DOS. Sredstva je nakazalo tudi šest evropskih in en slovenski poslanec ter več posameznikov. Vse do roka poslane vloge bo pregledala razpisna komisija in jih ocenila glede na točkovnik, ki je priloga razpisa. Na razpisu izbrani dijakinji oziroma dijaku bo nato DOS nakazal enkratno finančno pomoč v višini 200 evrov.

Dijaški sklad podpirata tudi predsednik Borut Pahor in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Njuni pismi podpore si lahko preberete na spletni strani DOS.
Predsednik DOS Klemen Peran je ob tem dodal: »Stiske staršev in skrbnikov so hude in vedno večje, kar opažamo tudi po prejetih klicih in vprašanjih o tem, kdaj bomo objavili razpis. Z zaskrbljenostjo ugotavljamo, da je med nami veliko dijakov, ki si težko privoščijo že osnovne šolske potrebščine, o kakšnih dodatkih sploh ne razmišljajo. Zato pozivamo vse dijake in njihove starše oziroma skrbnike, ki so v finančni stiski, da v roku vložijo pravilno izpolnjeno vlogo na razpis. Pri tem naj pazijo, da bo vloga vsebovala vse zahtevane priloge, da jih ne bo potrebno naknadno pozivati za dopolnitev, kar samo zavleče roke za izplačilo finančnih sredstev.«


Sporocilo za javnost, razpisno dokumentacijo in tockovnik lahko najdete na tej povezavi.

Želimo si, da bi vest o razpisu prišla do tistih, ki pomoč nujno potrebujejo, zato smo se obrnili na vas, ki imate tekom svojega dela največ stikov z družinami, ki so se znašle v stiski. Veseli bi bili, če bi nam pomagali pri posredovanju informacije o razpisu, da bodo sredstva zbrana na razpisu dobili res tisti, ki to potrebujejo.

Že v naprej se vam najlepše zahvaljujemo,

--
Teja Velkavrh
Vodja Dijaške organizacije Slovenije
www.dijaska.org
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Študentska organizacija Slovenije
Dunajska 51
1000 Ljubljana

gsm: 040 530 479

faks: 01/28 06 807

Srednja šola za lesarstvo

Kontakt

Kidričeva 59
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 340

W: www.scsl.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSSŠolski Center Škofja Loka na Facebook-uŠolski Center Škofja Loka na Twitter-juŠolski Center Škofja Loka na Youtube-u


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

Pomoč v stiski

Pomoč v stiski

English

Iskanje po strani

Javni razpisi

Kadrovske štipendije

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook