Srednja šola za strojništvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Strokovna ekskurzija Sinsheim, Stuttgart in Augsburg

V četrtek in petek, 29.11. in 30.11. 2018, so se dijaki 5.Ns, 5.Ms ter 4 dijaki 4.As, 2 dijaka 4.Bs in 2 dijaka 4.Bs udeležili dvodnevne strokovne ekskurzije. Ob 3.00 smo se odpravili iz Škofje Loke, z vmesnimi postajami smo nadaljevali pot skozi karavanški predor in po turski avtocesti proti Nemčiji. Ob 13.30 smo prispeli v Tehniški muzej v Sinsheim, kjer sta razstavljeni tudi obe potniški nadzvočni letali.

Po ogledu tehniškega muzeja smo se odpeljali v Stuttgart, kjer smo si ogledali muzej Porsche. V muzeju smo spoznali legendarne dirkalnike, privlačna serijska vozila in izjemne študije, več kot 80 vozil – od samega začetka pa vse do današnjih dni.

Po ogledu muzeja Porsche smo se odpravili v središče mesta Stuttgart, kjer smo imeli čas za večerjo na stojnicah predbožičnega sejma v Stuttgartu. Z avtobusom smo se potem odpeljali v mladinski hotel, kjer smo prenočili.

Po zajtrku smo si ogledali znameniti Mercedesov muzej, kjer smo videli od prvega Benzovega trikolesnika do najnovejših modelov znamke Mercedes.

Po ogledu muzeja Mercedes smo se odpeljali v Sindelfingen, kjer se na 295 ha nahaja največja tovarna avtomobilov na svetu, v kateri je zaposlenih več kot 25000 delavcev. V tovarni izdelujejo Mercedes Benz razred C limuzine, razred E, razred S, CL ...  Ogled tovarne (ob 13.30) je bil okrnjen, pokazali so samo stiskalnice za izdelavo karoserijskih delov vozil. Zunaj pa smo na parkiriščih videli nova vozila, pripravljena za transport.

Ob povratku domov smo se ustavili v Augsburgu, kjer je Mazdin muzej. Novih je več kot ena tretjina eksponatov, glede na lansko leto.

Sledila je vožnja proti domu, v Škofjo Loko smo prispeli petnajst minut čez polnoči.

Šk. Loka, 3. 12. 2018                                                     Zapisal:
                                                           Vodja ekskurzije Janko Brejc, univ. dipl. ing. stroj.

Srednja šola za strojništvo

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111