Srednja šola za strojništvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

STROKOVNA EKSKURZIJA AVTOMOBILISTIČNA ITALIJA

V četrtek, 28., in petek, 29. novembra 2019, smo se dijaki 4. letnikov odpravili na strokovno ekskurzijo v Italijo. V zgodnjih jutranjih urah smo se odpeljali iz Škofje Loke čez Primorsko proti deželi Emilia-Romagna v severni Italiji.
V mestu Bologna smo si ogledali tovarno in muzej italijanskega proizvajalca motornih koles Ducati. Predstavili so nam celotno proizvodno linijo motorjev in testiranje končnega produkta.

slika3Odpeljali smo se proti Maranellu in Modeni, kjer smo si ogledali muzej športnih avtomobilov Ferrari in njihov razvoj skozi zgodovino. Kdor je želel, si je lahko privoščil vožnjo na simulatorju ali pa se zapeljal s pravim ferrarijem.
Zvečer smo se odpeljali v pokrajino Parma, eno izmed devetih pokrajin dežele Emilia - Romagna, v mesto Salsomaggiore, kjer smo imeli večerjo in prenočišče.

Naslednji dan smo se po zajtrku zapeljali v predmestje Milana, kjer smo si ogledali muzej znanega italijanskega proizvajalca avtomobilov Alfa Romeo. V muzeju smo si lahko ogledali različne letalske motorje, dirkalnike, razvoj blagovne znamke Alfa Romeo skozi čas in tudi najnovejše modele, ki so danes na trgu.

SLIKA6Po ogledu muzeja smo se peljali mimo stadiona San Siro, kjer domujeta nogometna kluba Milan in Inter, proti centru mesta Milano. Milano je glavno mesto dežele Lombardija in drugo največje italijansko mesto. Sledil je sprehod po centru mesta Milano in ogled kulturnih znamenitosti in mogočnih arhitekturnih zgradb, po katerih slovi Milano.

V popoldanskih urah smo si ogledali še avtodrom v Monzi, kjer so tudi dirke Formule 1.
Povratek v Škofjo Loko je bil v poznih večernih urah. Čeprav utrujeni, smo se vrnili z lepimi spomini.

Srednja šola za strojništvo

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

Pomoč v stiski

Pomoč v stiski

Video

English

Iskanje po strani

Javni razpisi

Kadrovske štipendije

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10

Ni oznak.