Višja strokovna šola
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Obvestilo o odpiranju Višje strokovne šole

V času pandemije COVID-19 izvajamo študij na daljavo. S študijem na daljavo bomo nadaljevali tudi po 18. maju 2020. V šoli ne bomo organizirali in izvajali srečanj, konzultacij ali drugih oblik dela. Vaši predavatelji so dosegljivi po elektronski pošti. Vsa obvestila o izvajanju izpitov bodo objavljena na spletnih straneh šole in v spletnih učilnicah.

Referat do nadaljnjega dela na daljavo. Dosegljiv je po elektronski pošti, v času uradnih ur pa tudi po telefonu.

Kjer bo mogoče, bomo izpite izvedli na daljavo ali z drugimi primernimi oblikami preverjanja znanja. Če tako preverjanje znanja ne bo mogoče, bomo izvedli izpite v šoli v manjših oziroma ustrezno velikih skupinah.
Za opravljanju izpitov v šoli smo v skladu z navodili NIJZ in MIZŠ pripravili navodila (Priloga 1), ki zagotavljajo varno bivanje in delo v šoli. Od vseh vas zahtevamo dosledno upoštevanje navedenih pravil.

V Šolskem centru Škofja Loka upoštevamo naslednja pravila:

 1. V šolo lahko vstopajo študenti, ki nimajo znakov respiratornega obolenja, vročine ali drugega bolezenskega stanja.
 2. S seboj prinesite podpisano izjavo »Izjava študenta pred vstopom v šolo/pristopom k izpitu ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19« (Priloga 2)! Brez podpisane izjave ne morete opravljati izpita!
 3. V šolo vstop brez maske ni dovoljen. Poskrbimo, da bo maska pravilno nameščena (Priloga 3)
 4. Ohranjamo medosebno razdaljo, ki naj bo najmanj 1,5 do 2 metra. To pravilo velja v predavalnicah, učilnicah in vseh drugih prostorih ŠCŠL.
 5. Kadar ne moremo zagotoviti ali ohraniti minimalne razdalje, nosimo masko.
 6. Upoštevamo naslednje higienske ukrepe:
  • Pri bolezenskih znakih ne hodimo v šolo in ostanemo doma.
  • Ob vstopu v prostore ŠCŠL si razkužimo roke.
  • Redno in temeljito si umivamo roke z milom in vodo (Priloga 4).
  • Upoštevamo pravilno higieno kašlja (preden zakašljamo/kihnemo, si pokrijemo usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljamo/kihnemo v zgornji del rokava).

Vsi izpitni roki so vpisani v kazalu izpitnih rokov. Vse prijave na izpite, ki bi morali biti izvedeni v času omejitev, so prenesene v novo razpisane izpitne roke.
Skrbno preglejte datume in prijave na izpitne roke! Preverite prijave in poskrbite, da se boste pravočasno prijavili na izpitni rok. Če na izpitni rok ne boste prijavljeni, izpita ne boste mogli opravljati.

Ravnatelj VSŠ
mag. Igor Hanc

 

Razpis za denarno pomoč študentom - ŠOS

Obveščamo Vas, da je Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) objavila razpis za denarno pomoč študentom zaradi posledic ukrepov proti širjenju COVID-19. Namen poziva je reševanje trenutne socialne stiske študentov, ki je nastala kot posledica izbruha koronavirusa in onemogočenega opravljanja začasnega in občasnega dela dijakov in študentov (študentskega dela).
Predmet poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski, in sicer v višini 150,00 €. Med upravičence sodijo tudi študenti višješolskih študijskih programov.

Rok za predložitev vlog je do vključno 19. 5. 2020 (velja poštni žig).

Besedilo razpisa, PRIJAVNI OBRAZEC in odgovori na pogosto zastavljena vprašanja so na voljo na spletišču Skupnosti VSŠ in spletišču Študentske organizacije Slovenije.

 

Izobraževanje po 18. maju 2020

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nas je, 5. maja 2020, z okrožnico seznanilo z okvirnim načrtom sproščanja omejitvenih ukrepov.
V skladu s tem načrtom lahko višje strokovne šole, 18. maja 2020 delno ali v celoti nadaljujejo s pedagoškim delom v šoli in napotijo študente na praktično izobraževanje.

Predavanja in vaje
Pri rednem in izrednem študiju bomo v tem študijskem letu nadaljevali s študijem na daljavo po objavljenem urniku. Predavanj in vaj tudi po 18. maju 2020 ne bomo izvajali v prostorih šole, ampak izključno na daljavo.

Praktično izobraževanje
   - Študenti drugega letnika rednega študija bodo s praktičnem izobraževanjem pričeli 18. maja 2020.
   - Študenti prvega letnika rednega študija bodo s praktičnem izobraževanje nadaljevali 8. junija 2020.
Vsa nadaljnja navodila za praktično izobraževanje bodo študenti prejeli na začetku prihodnjega tedna od organizatorja Praktičnega izobraževanja g. Alojza Zupančiča.

Izpiti
Na spletni strani z izpitnimi roki so že objavljeni novi izpitni roki.
Izpitni red za opravljanje izpitov na daljavo in v šoli bo objavljen prihodnji teden, ko bodo znane zahteve za varno izvajanje izpitov v šoli. Na splošno pa velja, da velike skupine opravljajo izpite na daljavo. Če preverjanja znanja ni mogoče izvesti na daljavo, se lahko izvedejo v manjših skupinah, v večjih predavalnicah.
Vsi študenti bodo pravočasno prejeli vsa navodila za opravljanje izpitov na daljavo.
Vsi izpiti bodo potekali v skladu z navodili NIJZ in izpitnim redom Višje strokovne šole.
Če bo potrebno, bomo v dogovoru s predavatelji in študenti razpisal izredne izpitne roke.

Delo študentskega referata
Za študente bo referat tudi v prihodnje dosegljiv le preko elektronske pošte, v času uradnih ur pa tudi preko telefona. Urnik uradnih ur referata v času COVID-19 bo v kratkem objavljen na spletni strani Višje strokovne šole.

Solidarnostni dodatek za izredni študij
Študente izrednega študija obveščamo, da je 1. maja 2020 stopil v veljavo Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP-A).
Sedaj lahko tudi izredni študenti zaprosijo za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom. Obrazec z vlogo je dosegljiv na spletnih straneh e-uprave.

 

Anketa o študiju na daljavo

Izredne razmere zaradi zajezitve širjenja koronavirusa COVID19 vplivajo tudi na izvajanje višješolskega strokovnega študija.
Da bi lažje ocenili zadovoljstvo študentov z izvedbo ŠTUDIJA NA DALJAVO in tega prilagodili v skladu s potrebami in predlogi študentov, študente prosimo, da izpolnite kratko anonimno anketo, ki jo dobite na tej povezavi: https://www.1ka.si/a/274048 .
Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vam želimo, da ostanete pozitivni in motivirani za dosego ciljev, ki ste si jih zastavili.

 

Izplačilo solidarnostnega dodatka za študente

Zaradi interventnih ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19, bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, rednim Višješolskim in Visokošolskim študentom, izplačalo enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 €. Za izplačilo tega dodatka, morate študenti na spletni strani e-uprave izpolnite vlogo za Izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka.

 

Višja strokovna šola

Kontakt

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 362

W: www.scsl.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSSŠolski Center Škofja Loka na Facebook-uŠolski Center Škofja Loka na Twitter-juŠolski Center Škofja Loka na Youtube-u


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

Pomoč v stiski

Pomoč v stiski