Višja strokovna šola
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Drugi prijavni rok

V petek, 21. avgusta 2020, bodo na spletni strani Višje strokovne šole objavljena še prosta mesta za drugo prijavo.

Drugi prijavni rok za vpis v Višjo strokovno šolo bo potekal od 24. do 31. avgusta 2020. Kandidati se morate prijaviti preko spletne strani Višješolske prijavne službe Celje.

Višješolska prijavna služba bo kandidate, ki bodo poslali drugo prijavo, pisno seznanila z izidom izbirnega postopka najkasneje do 23. septembra 2020.

 

Obvestilo o odpiranju Višje strokovne šole

V času pandemije COVID-19 izvajamo študij na daljavo. S študijem na daljavo bomo nadaljevali tudi po 18. maju 2020. V šoli ne bomo organizirali in izvajali srečanj, konzultacij ali drugih oblik dela. Vaši predavatelji so dosegljivi po elektronski pošti. Vsa obvestila o izvajanju izpitov bodo objavljena na spletnih straneh šole in v spletnih učilnicah.

Referat do nadaljnjega dela na daljavo. Dosegljiv je po elektronski pošti, v času uradnih ur pa tudi po telefonu.

Kjer bo mogoče, bomo izpite izvedli na daljavo ali z drugimi primernimi oblikami preverjanja znanja. Če tako preverjanje znanja ne bo mogoče, bomo izvedli izpite v šoli v manjših oziroma ustrezno velikih skupinah.
Za opravljanju izpitov v šoli smo v skladu z navodili NIJZ in MIZŠ pripravili navodila (Priloga 1), ki zagotavljajo varno bivanje in delo v šoli. Od vseh vas zahtevamo dosledno upoštevanje navedenih pravil.

V Šolskem centru Škofja Loka upoštevamo naslednja pravila:

 1. V šolo lahko vstopajo študenti, ki nimajo znakov respiratornega obolenja, vročine ali drugega bolezenskega stanja.
 2. S seboj prinesite podpisano izjavo »Izjava študenta pred vstopom v šolo/pristopom k izpitu ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19« (Priloga 2)! Brez podpisane izjave ne morete opravljati izpita!
 3. V šolo vstop brez maske ni dovoljen. Poskrbimo, da bo maska pravilno nameščena (Priloga 3)
 4. Ohranjamo medosebno razdaljo, ki naj bo najmanj 1,5 do 2 metra. To pravilo velja v predavalnicah, učilnicah in vseh drugih prostorih ŠCŠL.
 5. Kadar ne moremo zagotoviti ali ohraniti minimalne razdalje, nosimo masko.
 6. Upoštevamo naslednje higienske ukrepe:
  • Pri bolezenskih znakih ne hodimo v šolo in ostanemo doma.
  • Ob vstopu v prostore ŠCŠL si razkužimo roke.
  • Redno in temeljito si umivamo roke z milom in vodo (Priloga 4).
  • Upoštevamo pravilno higieno kašlja (preden zakašljamo/kihnemo, si pokrijemo usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljamo/kihnemo v zgornji del rokava).

Vsi izpitni roki so vpisani v kazalu izpitnih rokov. Vse prijave na izpite, ki bi morali biti izvedeni v času omejitev, so prenesene v novo razpisane izpitne roke.
Skrbno preglejte datume in prijave na izpitne roke! Preverite prijave in poskrbite, da se boste pravočasno prijavili na izpitni rok. Če na izpitni rok ne boste prijavljeni, izpita ne boste mogli opravljati.

Ravnatelj VSŠ
mag. Igor Hanc

 

VPIS - študijsko leto 2020/2021

Na Višjo strokovno šolo se lahko prijavite v prvem ali drugem prijavnem roku (v primeru še prostih mest). Izredni študenti imate, v primeru prostih mest, možnost vpisa tudi na tretjem vpisnem roku.

 

PRVI PRIJAVNI ROK
Prijavite se lahko od 12. februarja do 18. marca 2020 z elektronskim prijavnim obrazcem, ki ga dobite na spletni strani Višješolske prijavne službe Celje. Izpolnjeni obrazec natisnite s spletne strani in ga ne pošiljajte v Škofjo Loko ampak ga pošljite s priporočeno pošiljko v Celje na naslov: Višješolska prijavna služba, Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000 Celje. Na omenjenem naslovu se zbirajo prijave za vpis v višje strokovne šole iz vse Slovenije.

 

DRUGI PRIJAVNI ROK
Prijava je možna le še v primeru prostih mest. Podatki o prostih mestih bodo objavljeni 21. avgusta 2020 na spletni strani naše šole.
Kandidati za vpis se na prosta mesta lahko prijavite od 24. avgusta do 31. avgusta 2020 z elektronskim prijavnim obrazcem, ki ga dobite na spletni strani Višješolske prijavne službe. Izpolnjeni obrazec natisnete s spletne strani in ga ne pošiljajte v Škofjo Loko ampak ga pošljite s priporočeno pošiljko v Celje na naslov: Višješolska prijavna služba, Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000 Celje. Na omenjenem naslovu se zbirajo prijave za vpis v višje strokovne šole iz vse Slovenije.

 

TRETJI VPISNI ROK - samo za vpis v izredni študij
V primeru prostih mest se lahko kandidati za vpis v izredni študij vpišete na višjo strokovno šolo še od 26. avgusta do 30. oktobra 2020, v refratu Višje strokovne šole, v času uradnih ur referata. Referat se nahaja v II. nadstropju, soba 235 na naslovu: Podlubnik 1b, 4220 Škofja Loka. S seboj morate imeti vse dokumente, ki so opisani tukaj.
Glede na to, da se pouk tudi na izrednem študiju prične s 1. oktobrom vam priporočamo, da ne čakate na vpis do 30. oktobra, ker boste zamudili že mesec dni predavanj ampak, da pridete na vpis do 1. oktobra.

 

Tukaj si boste lahko prebrali podrobnejša navodila, kako se prijaviti v višjo strokovno šolo in Razpis za vpis v študijsko leto 2020/21.

 

Razpis za predavatelje na Višji strokovni šoli - pogodbeno delo

K sodelovanju vabimo strokovnjake strojništva in lesarstva, ki bi radi svoje znanje in izkušnje deliti s študenti rednega in izrednega študija na Višji strokovni šoli Šolskega centra Škofja Loka.

Več o programih višješolskega strokovnega študija strojništva in lesarstva ter njihovi vsebini lahko izveste na spletni strani Centra za poklicno izobraževanje.

 

Pogoji za sodelovanje

Pri izbiri primernih kandidatov bodo upoštevani:

 • Pravilnik o izobrazbi predavateljev višje strokovne šole in drugih strokovnih delavcev v višjem strokovnem izobraževanju (Uradni list RS, št. 35/11),
 • Pravilnik o merilih za določitev vidnih dosežkov za pridobitev naziva predavatelj višje strokovne šole (pdf) in
 • Pravilnik o postopku za imenovanje v naziv predavatelj višje strokovne šole (pdf).

Postopek in obrazci za imenovanje predavateljev višje strokovne šole so dosegljivi na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Kandidatke in kandidati pošljite:

 • ponudbo za sodelovanje, v kateri navedite, na kateri smeri in predmetnem področju študija bi radi poučevali,
 • kratek življenjepis,
 • kopijo univerzitetne diplome (če imate magisterij ali doktorat, priložite tudi to kopijo) in
 • potrdilo o delovni dobi ali kopijo delovne knjižice o najmanj treh letih delovnih izkušenj.

Vse, ki boste izpolnili zahtevane pogoje za prosta predavateljska mesta, bomo povabili na pogovor. Z imenovanimi predavateljicami in predavatelji bomo podpisali podjemno pogodbo za opravljanje pedagoškega dela.

Več informacij dobite po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po telefonu na številki 04 506 23 62.

 

Priznanje za najboljšo diplomsko nalogo 2018 prejela študentka Višje strokovne šole Škofja Loka

Na Otočcu bo 18. in 19. oktobra potekalo 28. Tehniško posvetovanje vzdrževalcev Slovenije, v okvir katerega sodi tudi državno tekmovanje za najboljšo diplomsko nalogo s področja vzdrževanja. Letos je prejemnik priznanja "najboljša diplomska naloga 2018" v kategoriji višjih strokovnih šol, inženirka strojništva, Kristina Sešek, diplomantka Višje strokovne šole Šolskega centra Škofja Loka. Kristina Sešek si je nagrado prislužila za diplomsko nalogo pod vodstvom mentorice dr. Marije Kisin, z naslovom "Problematika trganja filter vreč na pralni napravi".

Uradna razglasitev in predstavitev bo 19. oktobra 2018 od 10. do 10.30 ure.

 

Višja strokovna šola

Kontakt

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 362

W: www.scsl.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSSŠolski Center Škofja Loka na Facebook-uŠolski Center Škofja Loka na Twitter-juŠolski Center Škofja Loka na Youtube-u


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

Pomoč v stiski

Pomoč v stiski

Video

English

Iskanje po strani

Prosta delovna mesta

Javni razpisi

Kadrovske štipendije

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

20 let VSŠ

20 let Višjega strokovnega šolstva v Sloveniji

Mi in Facebook

 

Top 10