Skoči na glavno vsebino

Med maturanti, ki so na poklicni in splošni maturi 2018 dosegli vse možne točke, je bil tudi naš dijak DOMEN KOCBEK. 6. oktobra 2018 sta diamantne maturante na Brdu pri Kranju sprejela predsednik države Borut Pahor in minister za izobraževanje Jernej Pikalo.

Domen se je že v prvem letniku pokazal kot zvedav in zgovoren fant. Pri pouku je rad spraševal, povedal svoje mnenje, pravzaprav se je znal pogovarjati o vsaki temi. Ni mu bilo težko nastopati pred publiko, znašel se je na vseh področjih.

Bil je zanesljiv, to so vedeli profesorji in sošolci. Da je imel odlične zapiske, ki jih je tudi posojal, da je marsikateri odmor ali popoldansko uro preživel s katerim od sošolcev, ki mu npr. matematika ni šla, so znali povedati mnogi iz 4. b.

Udeleževal se je številnih tekmovanj, dosegal uspehe, bil tudi na izmenjavi v Belgiji. K pouku je hodil pripravljen. Čeprav je bil nadarjen, se je učil, česar ni skrival. Zavedal se je, da je ob učenju potrebna tudi vztrajnost, če se želi povzpeti med najboljše.

Marsikaj ga je zanimalo, nikakor ni tičal samo med knjigami, kot bi kdo zmotno mislil. Še vedno je zelo aktiven pri tabornikih.

Domnu čestitamo za uspeh in želimo, da se uspešno izkaže tudi na fakulteti za strojništvo!

Dostopnost