Skoči na glavno vsebino

Zadnji teden v januarju in prva dva tedna v februarju 2022 so se dijaki 3. letnikov programa strojni tehnik mudili v šoli v naravi. Zaradi upoštevanja priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja koronavirusa so aktivnosti potekale ločeno za vsak razred posebej. Dijaki so imeli na razpolago dve možnosti. Prva je vključevala smučanje na Golteh, druga pa različne športne aktivnosti, ki so jih dijaki izvajali v Ljubljani, Škofji Loki, Kranju in na Pokljuki.

Smučanje na Golteh je potekalo pod vodstvom Barbare Čenčič in Aleša Pukete, učiteljev športne vzgoje. Dijaki so prenočevali v gostišču Pevc v Ljubnem, z dobrim kosilom med celodnevno smuko pa so nas postregli v Mozirski koči. Vremenske razmere so bile vse tri tedne odlične. Dobro stanje prog in malo obiskovalcev pa je botrovalo temu, da so dijaki opravili veliko voženj in tako utrdili svoje smučarsko znanje, ki so ga demonstrirali tudi na razrednih tekmah v veleslalomu.

Dijaki, ki se niso odločili za smučanje, so šolo v naravi pod vodstvom učitelja Domna Jemca opravili v obliki različnih športnih aktivnosti: pohod s krpljami, tek na smučeh, plavanje in hokej na ledu.

Vse dijake velja pohvaliti za njihovo prizadevnost. Verjamemo, da je utrujenost že izginila, novo pridobljena znanja in lepi spomini pa bodo ostali z nami še lep čas.

Besedilo: Domen Jemec

Fotografije: Domen Jemec in Barbara Čenčič

Podobni prispevki

Državno tekmovanje iz risanja projekcij in kotiranja 2024

Državno tekmovanje iz risanja projekcij in kotiranja 2024

V torek, 16. aprila 2024, je na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje potekalo državno tekmovanje iz risanja projekcij in kotiranja – PIKO 2024. Tekmovanja se je udeležilo 49 dijakov ii 24 slovenskih srednjih šol tehniške usmeritve, ki se izobražujejo v programih...

Aktivno državljanstvo za strojnike – Brnik

Aktivno državljanstvo za strojnike – Brnik

Dijaki tretjih letnikov v programih orodjar, strojni mehanik, avtokaroserist in avtoserviser so se v petek, 12. aprila 2024, odpeljali na Brnik. Tam so si ogledali letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, podjetje Adria Tehnika, vzdrževanje letal, in postajo letališke...

Dostopnost