Skoči na glavno vsebino

V petek, 6. 5. 2022, se je odvijalo  9. državno tekmovanje dijaških podjetij, ki poteka pod okriljem Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih. V programu sicer po svetu sodeluje na milijone mladih, v Sloveniji pa poteka pod licenco Junior Achievement. Ponovno je v programu sodelovalo rekordno število dijaških podjetij.

Srednjo šolo za lesarstvo so uspešno predstavili dijaki 4. al in 5. ml s štirimi dijaškimi podjetji, ki so prišli skozi sito regijska izbora.

Posebna komisija podjetnikov in gospodarstvenikov ocenjuje dijaška podjetja v devetih različnih kategorijah. V finalnem delu tekmovanja se je letos predstavilo 25 dijaških podjetij iz različnih srednjih šol iz celotne Slovenije.

Posebnost letošnjega šolskega leta so bila regijska predtekmovanja, kjer se je naredila selekcija. Tako so nas na državnem tekmovanju zastopale 4 ekipe, in sicer Stenko in Držalček iz 4. al in Sleepy pet in Freš iz 5. ml.

Posebno pohvalo si zaslužijo nagrajenci:

  • 2. mesto v kategoriji EIT Raw materials (krožno gospodarstvo) je prejelo podjetje SLEEPY PET (Nejc Albreht, Mihael Šturm, Grega Thaler),
  • dijaško podjetje DRŽALČEK (Saša Rupar, Matej Pernuš, Maks Fister in Primož Mavrič) pa je prav tako 2. mesto osvojilo v kategoriji Najboljša predstavitev.

Na tekmovanju je bilo opaziti veliko dobrih zgodb in potenciala. Posebej veseli dejstvo, da mladi razmišljajo o okolju, o družbenem prispevku in socialnem podjetništvu.

Zmagovalci letošnjega tekmovanja prihajajo iz BSC Naklo, v juliju nas bodo predstavljali na evropskem tekmovanju v Estoniji.

Vsem iskreno čestitamo in vam želimo uspešno nadaljevanje vaših zgodb.

2. mesto v kategoriji EIT Raw materials (krožno gospodarstvo) dijaško podjetje SLEEPY PET 

2. mesto v kategoriji Najboljša predstavitev dijaško podjetje DRŽALČEK 

Besedilo in foto: Peter Kurnik

Dostopnost