Skoči na glavno vsebino

V petek, 10. maja 2024, se je odvijalo 11. državno tekmovanje dijaških podjetij, ki poteka pod okriljem Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih. V programu sicer po svetu sodeluje na milijone mladih, število vsako leto raste. V Sloveniji program poteka pod licenco Junior Achievement. Ponovno je v programu sodelovalo rekordno število dijaških podjetij, kar 180.

Srednjo šolo za lesarstvo so uspešno predstavili dijaki 4. al in 5. ml s štirimi dijaškimi podjetji, ki so prišli skozi sito regijska izbora.

Posebna komisija podjetnikov in gospodarstvenikov, bilo jih je preko 35, ocenjuje dijaška podjetja v več različnih kategorijah. V finalnem delu tekmovanja se je letos predstavilo 25 dijaških podjetij iz različnih slovenskih srednjih šol.

Zaradi velikega števila dijaških podjetij so bila tudi letos organizirana regijska predtekmovanja, kjer se je naredila selekcija. Tako so nas na državnem tekmovanju zastopale 4 ekipe, in sicer:

AO WOOD-DESIGN (Oskar Dolšak, Anže Keržan, Ožbej Kavčič in Aleksander Kožuh),

GEOLES (Ažbe Pohar, Oskar Zalesnik Debeljak, Svit Cegnar in Lovro Stojanovič Pevc) in

VISION77 (Kristjan Žerjal, Nejc Rant, Jaka Skalar Leben in Tim Meglič) iz 4. al in

SOFINITY (Luka Kamenšek, Luka Žontar, Jan Malenšek in Patrik Gosar) iz 5. ml.

Lesarji so znova navduševali, saj so pobrali kar 10 nagrad.

Zmagovalna ekipa AO WOOD-DESIGN prihaja iz naše šole.

Uspeh so z drugim mestom dopolnili fantje iz podjetja GEOLES, s četrtim mestom SOFINITY, ponosni pa smo tudi na 6. mesto, ki so ga zasedli fantje iz VISION77.

Na tekmovanju je bilo opaziti veliko dobrih zgodb in potenciala. Posebej veseli dejstvo, da mladi razmišljajo o okolju, o družbenem prispevku in socialnem podjetništvu.

Zmagovalci, AO WOOD-DESIGN, nas bodo v juliju predstavljali na evropskem tekmovanju na Siciliji.

Vsem iskreno čestitamo in želimo uspešno nadaljevanje podjetniških zgodb.

Več o tekmovanju in nagradah po kategorijah

Besedilo: Peter Kurnik, foto: Tadej Kreft

Dostopnost