Medpodjetniški izobraževalni center

Otvoritev EMCO centra odličnosti

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProGalleriaff7608d270

Šolski center (ŠC) Škofja Loka v Medpodjetniškem izobraževalnem centru (MIC) odpira EMCO ‒ center odličnosti za področje CNC tehnologij. Tako tudi v letu 2014 nadgrajuje odmevne projekte in svoje izobraževalno-razvojno poslanstvo.


Odprtje centra odličnosti pomeni pomemben korak naprej v dolgoletnem odličnem sodelovanju ŠC Škofja Loka s podjetjem EMCO MAIER Ges.m.b.H. iz Avstrije in zastopnikom v Sloveniji, podjetjem DECCA d.o.o. iz Ljubljane.

ŠC Škofja Loka stopa ob bok do sedaj odprtim centrom odličnosti omenjenega podjetja v svetovnem merilu.

 

ŠC Škofja Loka z MIC na poti uresničevanja dobrih praks

Konferenca Dan najboljše prakse 2014 na sedežu Gospodarske zbornice Slovenije, je bila namenjena predstavitvi najboljših praks v slovenskih podjetjih na področju nenehnih izboljšav v proizvodnih in s proizvodnjo povezanih procesih.

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProGalleria89288485e8

Letošnja konferenca je bila tretja zaporedna, ki nadaljuje tradicijo serije konferenc, ki so bile organizirane že v letih 2001 – 2004 z namenom promocije uvajanja sistemov stalnih izboljšav v slovenska podjetja pod pokroviteljstvom Ministrstva za gospodarstvo in posebej takratne ministrice dr. Teje Petrin.

Na tokratni konferenci, katere se je udeležilo čez 70 uglednih predstavnikov slovenskih podjetij, je imel poseben pomen program prvega dne, ko so bili predstavljeni različni procesi za doseganje vitkosti in večje konkurenčnosti ter izkušnje načrtnega uvajanja nenehnih izboljšav. Le te so predstavili ugledni gostje - Boštjan Ložar, samostojni strateški svetovalec ter uspešni direktorji iz slovenskih podjetij: Mitja Praprotnik iz Danfoss-a, Iztok Stanonik iz Polycom-a in Andrej Božič iz Steklarne Hrastnik.

V zaključnem delu je proces izobljšav učnega procesa na Šolskem centru Škofja Loka predstavil tudi prof. Krištof Debeljak, poleg tega pa sta o svojih vtisih nekaj besed povedala tudi dva dijaka zaključnih letnikov.

Izobraževanje za brezposelne

V mesecu maju in juniju 2014, je v MIC Škofja Loka potekalo izobraževanje za skupino brezposelnih oseb s področja varilstva. V sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje –OE Kranj, so se udeleženci usposabljali  za področje  elektroobločnega in plamenskega varjenja. Ob zaključku smo izvedli tudi  preverjanje znanja in certificiranje v sodelovanju z  Inštitutom za varilstvo iz Ljubljane.

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProGalleriab29a73baaf

Udeležencem  čestitamo za visoko stopnjo uspešnosti in pridobitev certifikata za vsaj en varilski postopek. Prepričani smo, da je za vse udeležence  pridobljeno znanje pomembna stopnica na nadaljnji poklicni poti.

 

Obisk iz Slavonskega broda

V ponedeljek, 15.9.2014, je Šolski center Škofja Loka in MIC obiskala pomembna delegacija predstavnikov TEHNIČNEGA CENTRA iz Slavonskega Broda v spremstvu direktorja podjetja SMC iz Trebnjega, g. Marjana Matoha.

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProGalleriae60f0a70e4

Predstavili smo jim delovanje ŠC in sodobno opremo v MIC, ki je na področju avtomatizacije industrijskih procesov plod odličnega sodelovanja med ŠC Škofja Loka in podjetjem SMC. Podjetje je tudi donator več kosov opreme in vsestranski podpornik kvalitetnega izobraževanja na področju mehatronike. Gostje so se tako nekoliko podrobneje ustavili prav ob predstavitvi, ki jo je zanje pripravil koordinator področja avtomatizacije in robotike v ŠC Škofja Loka, g. Krištof Debeljak.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja s tovrstnimi odličnimi partnerji!

Vpis odraslih v šolsko leto 2014/15

Vpisujemo odrasle, ki želijo:

  • dokončati izobrazbo (za bivše dijake, ki niso uspešno zaključili letnika)
  • pridobiti izobrazbo (za odrasle, ki želijo pridobiti naslednji nivo izobrazbe, npr. strojni tehnik-pti)
  • opraviti prekvalifikacijo (za odrasle, ki že opravljajo poklic izven svoje dosežene poklicne izobrazbe in želijo pridobiti še drugi poklic; npr. mizar se prekvalificira v orodjarja)

Preberite več: Vpis odraslih v šolsko leto 2014/15

M I C

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300
F: +386 (0) 4 50 62 309

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)


Simbioza Šola

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111

Iskanje po strani

Mi in Facebook

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke. Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in za štetje obiskovalcev. Če želite izvedeti več o piškotkih in kako jih pobrisati, si preberite podrobne informacije.

Sprejmem piškotke za to stran.

Informacije o modulu EU direktive za piškotke