Medpodjetniški izobraževalni center

Obisk gostov iz Kitajske

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProId3ec877d292

V torek, 15.9.2015, je MIC Škofja Loka obiskala delegacija iz Kitajske province Fuijan. Goste je pozdravil tudi njihov gostitelj v Škofji Loki, župan Miha Ješe. Z zanimanjem so si ogledali MIC in način delovanja ŠC Škofja Loka. 

Veseli nas, da smo lahko tudi s tem sprejemom sodelovali pri širjenju dobrega glasu o Sloveniji in Škofji Loki, daleč preko naših meja.

Obisk dijakov in učiteljev s Šolskega centra Slavonski Brod

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProId39a8b57c48

V ponedeljek, 04.05.2015, se je  izobraževanja s področja mehatronike udeležilo 15 dijakov s štirimi učitelji iz Šolskega centa Slavonski Brod. Dijaki in učitelji so se seznanili z nekaj primeri enostavnega programiranja, poleg tega pa so jim bili predstavljeni trendi avtomatizacije v industriji ter oprema in učni pripomočki, s katerimi razpolaga naš šolski center. Vsi so se zadovoljni odpravili domov, z učitelji pa smo se dogovorili še za dodatna izobraževanja.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji slik.

Ustanovitev konzorcija podjetij

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProId22e99bdffa

Ustanovitev  konzorcija  podjetij  za dvig kakovosti tehničnega izobraževanja

V četrtek, 15.1.2015, je bil v MIC Šolskega centra Škofja Loka, ustanovljen  konzorcij podjetij  za dvig kakovosti tehničnega izobraževanja. Prepričani smo, da je to pomemben korak k razvoju tehnične inteligence in višanja nivoja praktičnega znanja udeležencev izobraževanj, ter pomeni okrepljen pretok znanja med industrijo in izobraževanjem.

S podpisom dogovora o sodelovanju smo pokazali, da  s pozitivno naravnanostjo in iskanjem sinergij med izobraževanjem in gospodarstvom v Sloveniji zmoremo več! Vsak podpisnik je s svojim pristopom izkazal visoko stopnjo podjetniške zrelosti in družbene soodgovornosti za razvoj dobro usposobljenih kadrov že v zgodnjem obdobju  strokovnega in praktičnega izobraževanja.

Konzorcij - srečno!

  Konzorcij podjetij za kvaliteto tehničnega izobraževanja 2015

Izobraževanje brezposelnih

V petek, 14.11.2014, je z izobraževanjem v MIC uspešno zaključila še zadnja skupina brezposelnih oseb.

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProId104875d794

V jesenskem ciklusu so bili udeleženci vključeni v 3 izobraževalne programe:
• Vodovodne inštalacije
• CNC osnovno in nadaljevalno usposabljanje
• Operater/operaterka na CNC stroju

Ob zaključku so udeleženci iz rok vodje MIC Škofja Loka prejeli potrdila o uspešno zaključenem usposabljanju.

Veseli nas, da smo lahko izvedli kakovostna izobraževanja. Udeležencem želimo uspešno vključitev v zaposlitev tudi s pomočjo pridobljenih novih znanj v MIC Škofja Loka.

 

Povezovanje gospodarstva in izobraževanja

Povezovanje gospodarstva in izobraževanja

Sodelovanje gospodarstva v sodobnih izobraževalnih procesih na področju tehnike je elementarnega pomena. Zato je ta živ odnos potrebno nenehno nadgrajevati. Odličen primer za uresničevanje našega poslanstva na tem področju je tudi sodelovanje g. Krištofa Debeljaka iz ŠC Škofja Loka na 23. letni konferenci Slovenskega združenja za kakovost v mesecu novembru 2014 v Portorožu.

Na konferenci z eminentno udeležbo gostov iz gospodarstva in EU inštitucij za področje kakovosti, so bili predstavljeni tudi trendi in primeri dobrih praks, ki realno dvigajo kakovost tehničnega znanja že na srednješolskem nivoju, kar je ključnega pomena za razvoj kariere mladih kadrov ob vstopu v industrijo ali nadaljevanju študijskega procesa v tesni navezavi na prakso iz industrije.

Fotografije z dogodka so dostopne tukaj

 

M I C

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300
F: +386 (0) 4 50 62 309

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)


Simbioza Šola

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111

English

Iskanje po strani

Mi in Facebook

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke. Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in za štetje obiskovalcev. Če želite izvedeti več o piškotkih in kako jih pobrisati, si preberite podrobne informacije.

  Sprejmem piškotke za to stran.
Odpri informacije o EU direktivi za piškotke v novem jezičku ali oknu