Medpodjetniški izobraževalni center
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Srečanje Konzorcija podjetij za dvig kakovosti tehničnega izobraževanja v ŠC Škofja Loka 2018 (3)

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProId8215091f82

Letošnje srečanje konzorcija smo pripravili v mesecu maju, ko ob zaključku šolskega leta že tradicionalno, skupaj z OOZ Škofja Loka, organiziramo razstavo izdelkov dijakov in študentov ŠC Škofja Loka v Sokolskem domu. Poudarek letošnjega srečanja je bil na gradnji kulture sodelovanja med člani konzorcija in ŠC (MIC) Škofja Loka skozi različne oblike sodelovanj v preteklem letu, ki so bile predstavljene kot primeri dobrih praks.Potrdili smo usmeritve za sodelovanje v naslednjem letu, in si skupaj ogledali še odlične projekte dijakov ŠC Škofja Loka v Sokolskem domu, kjer vedno znova prihaja na dan izjemna kreativnost in visok nivo znanja najboljših dijakov ŠC Škofja Loka. Zato smo še posebej veseli dejstva, da se je vabilu na letošnje srečanje odzvalo rekordno število - preko 20 podjetij in da je v letošnjem letu h konzorciju pristopilo kar 9 novih članov! Ta so s svojo prisotnostjo potrdila razvojno naravnanost in pripravljenost na aktivno projektno sodelovanje s ŠC (MIC) Škofja Loka, pri opremljanju dijakov in študentov z znanji, ki jih industrija že ta trenutek močno potrebuje.

Veseli smo bili tudi udeležbe predstavnikov drugih gospodarskih združenj na lokalni, regionalni in državni ravni (GZS, OZS, RASora), ki z odličnim sodelovanjem s ŠC Škofja Loka in prisotnostjo na tovrstnih dogodkih, prav tako podpirajo realno povezovanje izobraževanja z gospodarstvom. Še enkrat več se je pokazalo, da še kako drži rek, ki smo ga tudi letos zapisali na vabilo udeležencem srečanja: S pozitivno naravnanostjo in iskanjem sinergij med izobraževanjem in gospodarstvom zmoremo več! Zato z upravičenim optimizmom zremo v leto, ki je pred nami.


Vodja MIC, Alojzij Kokalj

Konferenca CAR talk

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProIdc31f547bd1

21. in 22. 4. 2018 je v okviru partnerstva med podjetjem BARTOG in ŠC (MIC) Škofja Loka v prostorih MIC potekala CAR talk konferenca avtoservisne mreže EUROSERVIS in B.H.S. Predavatelji so bili strokovnjaki tako iz Slovenije kot iz tujine (Italija, Velika Britanija, ZDA, Hrvaška). Vsebine so bile naravnane zelo praktično – uporabno in so se zato izvajale v manjših skupinah kot delavnice na sedmih lokacijah. Udeleženci, ki so v dveh dneh obiskali vse delavnice, so bili z izvedbo zelo zadovoljni. Med udeleženci so bili tudi trije učitelji v avtoservisni stroki, ki bodo tako novo znanje v najkrajšem času lahko posredovali dijakom ŠC Škofja Loka.

 

Izobraževanje BG Automotive

BG

V torek, 10. 4. 2018 je podjetje Bartog iz Trebnjega organiziralo izobraževanje britanskega podjetja BG Automotive na Medpodjetniškem Izobraževalnem Centru (MIC) v Škofji Loki. Podjetje BGA, ustanovljeno leta 1929 je specializirano na področju izdelave tesnil, motornih delov, pogonskih verig in drugih produktov. Njihovi proizvodi so prisotni v poprodaji nadomestnih delov, kot tudi v prvi vgradnji pri številnih priznanih avtomobilskih znamkah kot so Audi, Fiat, Honda, Jaguar, Mini, Mercedes, Nissan, Land Rover, Renault, Volkswagen in še nekaterih drugih. Izobraževanje je potekalo na temo setov pogonskih verig in zobatih jermenov, vodnih črpalk in kontrolnih ventilov olja. Predstavnika podjetja sta poleg teoretične razlage predstavila tudi praktične primere iz vsakdanje prakse.

Preberi več

Obisk šol iz Hrvaške

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProId760ed0f393

V Šolskem centru Škofja Loka smo gostili dijake Tehničke škole Slavonski Brod ter Tehničke škole Požega, ki so nas v sklopu mednarodne izmenjave Erasmus + v organizaciji podjetja SMC industrijska avtomatika obiskali v obdobju od 21.1. do 17. 2. 18. Poleg izobraževanja s področja mehatronike so si dijaki ogledali tudi Škofjo Loko, Bled ter Ljubljano, obiskali pa so tudi okoliška podjetja (Domel, Polycom). Seveda ni manjkalo niti športnih aktivnosti. Nekaj utrinkov z njihovega bivanja najdete v galeriji slik.

 

Sodelovanje s podjetjem Iskra Mehanizmi

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/mic#sigProId53e61e9966

V ŠC Škofja Loka nadaljujemo z gradnjo kulture sodelovanja s podjetji v lokalnem okolju in regiji. Eden od rezultatov tovrstnega sodelovanja je tudi odločitev podjetja Iskra Mehanizmi d.o.o., da delo ŠC Škofja Loka na področju orodjarstva in vajeništva podpre z donacijo 5.000,00 €, ki sta jo iz rok generalnega direktorja podjetja simbolično prevzela dva dijaka – orodjarja.

Preberi več

M I C

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)


Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111