Srednja šola za strojništvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Park vojaške zgodovine ter sprehod do utrdb na Primožu

V petek, 4. 10. 2019, smo z dijaki 1. E, F in G razreda obiskali Park vojaške zgodovine v Pivki. Prijazni vodiči so nas popeljali skozi zgodovino prve in druge svetovne vojne ter vojne za osamosvojitev. Ogledali smo si vojaško tehniko in orožje iz teh časov. Seveda smo se kot dobri poznavalci tehnike vkrcali tudi na diverzantsko podmornico P-913 Zeta in uspešno opravili tajno nalogo.
Za nagrado, polurni odmor in težko pričakovana vojaška malica SDO (suhi dnevni obrok).
Sledil je pohod do Kote 110, na kateri smo preverili našo izurjenost, nato pa premik do podzemnih topniških utrdb Alpskega zidu. Nadaljujemo do ostankov cerkve sv. Primoža in energetskih točk. Beremo navodila… za uspešno zdravljenje stoj na točki 10-15 minut, obisk ponovi vsaj petkrat … uf, to ni za nas.
Še zadnji napad na največjo utrdbo, seveda uspešno, preštejemo svoje vrste. Poveljstvo prejme poročilo: zopet brez izgub. Po skriti vojaški cesti se spustimo do našega avtobusa. Še pot do Škofje Loke in pred nami je zaslužen vikend.

Pivka 2Pivka 3Pivka 4Pivka 5

Področno prvenstvo v košarki 3x3

V ponedeljek, 14. 10. 2019, smo se v Kranju udeležili področnega prvenstva v košarki 3x3. V predtekmovanju smo premagali ekipo ŠC Kranj in izgubili z Gimnazijo Franceta Prešerna.
V finalu smo z Gimnazijo Škofja Loka igrali za tretje mesto, izgubili za en koš in tako osvojili solidno četrto mesto.

Za strojnike so igrali:
- Domen Bizjak
- Domen Kavčič
- Lovro Urbiha
- Leon Gabrovšek

Čestitamo!

20191014 košarka 20191014 košarka 2

JA Inovacijski kamp

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/srednja-sola-za-strojnistvo#sigProIdcdf7eba180
Zavod za spodbujanje podjetnosti skupaj z EIT - European Institute of Innovation and Technology in Znanost na cesti je organiziral JA Inovacijski kamp med 23. in 24. septembrom v Termah Zreče! Na kamp se je prijavilo 20 ekip iz 15 srednjih šol širom cele države.
Dijaki so na kampu poiskati finančno smiselne rešitve treh izzivov, ki so jih postavila podjetja DOMEL, Sij Acroni in Talum. Letošnje leto je bila tematika izzivov krožno gospodarstvo in surovine. Šolski center Škofja Loka so zastopale 3 dijaške ekipe, pod mentorstvom Zvonke Erce in Tadeja Debelaka. Dijaška ekipa z imenom Sesalko je osvojila prvo nagrado za finančno smiselno rešitev podjetja Domel, pod mentorstvom Tadeja Debelaka. Več o samem dogodku v galeriji slik.

13

Luka Koplan – diamantni maturant

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/srednja-sola-za-strojnistvo#sigProId2eee24d687
V soboto, 28. 9. 2019, sta v Kongresnem centru Brdo sprejela diamantne dijakinje in dijake predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in minister za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije dr. Jernej Pikalo. Diamantni dijaki so na poklicni, splošni in mednarodni maturi dosegli vse možne točke. Sprejema so se udeležili tudi njihovi starši in ravnatelji šol.V nagovoru je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor poudaril, da bodo tisti, ki želijo biti najboljši, spoznali, da pri doseganju odličnosti poleg znanja potrebujejo tudi pogum in vztrajnost.
IMG Luka Koplan resized

Preberite več ...

Kulturni dan - Nežka se moži

V četrtek, 3. 10. 2019, so imeli dijaki 2. in 3. letnikov (NPI in SPI) SŠ za strojništvo kulturni dan.

Ogledali so si komedijo V. Möderndorferja Nežka se moži v SNG Drama Ljubljana z začetkom ob 11. uri.
S svojo igro so navdušili igralci Valter Dragan - Tonči, Nina Valič -  Neža in Bojan Emeršič - Matija. Dijaki so se  nasmejali iskrivim dialogom v modernem Matičku in predstavo zaokrožili z burnim aplavzom.

Organizatorka KD: Andreja Lampič

20191003 105256 resized20191003 122821 resized

Srednja šola za strojništvo

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111

Video

English

Iskanje po strani

Javni razpisi

Kadrovske štipendije

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10