Srednja šola za strojništvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Bodoči strojniki iz ŠC Škofja Loka zopet navdušili

3

V organizaciji Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih - JA Slovenija, EIT Raw Materials, Skills for Future in Znanosti na cesti (ZNC) je od petka, 20.11.2020 od 8.00 ure do sobote, 21.11.2020 do 14.00 ure potekal inovacijski kamp.

Tokrat so bili dijaki razvrščeni v skupine po kanalih preko programa Microsoft Teams, osnovna komunikacija, predavanja in interaktivne igre pa so potekale v kanalu Splošno. Na kampu je sodelovalo 82 dijakov iz desetih srednjih šol v 19 skupinah, med njimi tudi 3 skupine (13 dijakov) iz Srednje šole za strojništvo Šolskega centra iz Škofje Loke.
Podjetje Domel je predstavilo dva izziva, na katera so dijaki pripravili akcijske načrte v obliki poslovnega modela Canvas. Dijakom je osnovna načela in pravila za sestavo poslovnega modela predstavil g. Gregor Sakovič. Napotke za pripravo dobre predstavitve je zelo nazorno podala ga. Edita Krajnovič. Izpolnjen poslovni model so dijaki morali pripraviti v petek, do 20.00 ure.

V soboto, 21.11.2020, so potekale predstavitve poslovnih modelov pred komisijo, ki so jo sestavljali: Blaž Benedik (Domel), Marko Soderžnik (Znanost na cesti), Rok Brajkovič (Geološki zavod Slovenije), Matjaž Ribaš (SID banka). Podelili so tri nagrade za najboljše ideje po izboru strokovne žirije, dijaki in profesorji so z glasovanjem izbrali svojo najboljšo skupino, organizacija ZNC – znanost na cesti pa je nagradila najbolj inovativno fotografijo izmed vseh skupin.

Strokovna žirija je prvo mesto podelila podjetju 100% GRØNN iz Škofijske klasične gimnazije Ljubljana, drugo mesto dijakom iz Srednje šole za strojništvo - podjetje Repelboard in tretje mesto podjetju ReBOX iz Srednje ekonomske in tehniške šole Maribor.

Skupino Repelboard sestavljajo dijaki iz 2.Cs oddelka: David Ažbe, Gašper Bizjak, Dominik Ušeničnik, Matevž Zver Rotar, Tomas Žirovnik in Matej Grašič. Na kampu so predstavili idejo o elektro magnetni lavitacijski tipkovnici.
Iskrene čestitke za zelo inovativno idejo in obilo uspeha tudi v nadaljevanju programa Moje podjetje.

Mentorica:
mag. Zvonka Erce

Če vidiš krivice, uporabi pravice!

Na današnji dan obeležujemo dan Svetovni dan otrok. Ker so trenutne razmere še poglobile že obstoječe kršitve otrokovih pravic, je prav, da pravicam otrok posvetimo nekaj več pozornosti.

Ob tej priložnosti varuh Peter Svetina nagovarja otroke: »Ta nenavadni čas nam daje tudi priložnost, da premislimo o tem, kako so človekove pravice zares pomembne. Šele, ko so omejene ali nam jih kdo skuša vzeti, lahko vidimo, da niso samoumevne. Zato, da jih imamo, so se nekateri dolga leta in stoletja borili. Ni samoumevno, da greste lahko v šolo in uresničujete svojo pravico do izobraževanja. Tudi ne, da se lahko družite. Nenavadni časi postavljajo nenavadna pravila. Se pa v tem obdobju lahko učimo tudi to, da smo bolj pozorni do pravic drugih; morda pomagamo starejši sosedi ali sošolcu, ki nima enakih možnosti kot mi."

csm Plakata pravice otrok zdruzena dad1004e99

Inovacijski kamp 2020

Jutri bo potekal spletni dogodek Inovacijski kamp, ki se ga bodo udeležili tudi naši dijaki. Veseli nas, da se naši dijaki z veseljem udeležujejo takšnih in podobnih projektov, kjer pokažejo svoje znanje in sposobnosti ter se obenem ogromno naučijo!

Inovacijski kamp

Odprte prijave na Young Climathon Slovenija 2020

Dragi dijaki,

vabimo vas, da se nam pridružite na mladinskem podnebnem hekatonu za reševanje podnebnih izzivov, ki jih bodo v letošnjem letu prispevali nosilci izzivov z območja Vipavske doline. Učenci in dijaki, učitelji ter strokovnjaki se boste skupaj lotili vprašanj, ki jih bosta prispevala Občina Ajdovščina in podjetje Mlinotest.

S sodelovanjem na dogodku boste izkusili, kako ste mladi opolnomočeni za razvoj inovativnih podnebnih rešitev za izzive iz lastne države in ublažitev visokoogljičnega življenjskega sloga.

Na koncu bosta razglašeni zmagovalni skupini vsakega od izzivov, ki bosta prejeli privlačno nagrado.

 

Kdaj? 28. 11. 2020 od 10:00 do 17:30

Kje? Spletna platforma Zoom

Kdo se lahko prijavi? Učenci zadnje triade OŠ in dijaki vseh SŠ (starost 12-18 let)

Brezplačna registracija za posameznike na: Young Climathon prijavnica

Za brezplačno prijavo kot skupina (do največ 6 udeležencev na skupino) se prijavite na e-naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Rok za prijave je 23. 11. 2020 do 23:59.

A (se) štekaš?

Dijake vabimo k sodelovanju v nagradnem natečaju projekta A (se) štekaš ?!? 

V natečaju zbiramo literarne in video prispevke dijakov na temo soočanja s težkimi življenjskimi situaciji, s čimer jih želimo spodbuditi, da o stiski spregovorijo in hkrati razmišljajo o možnih konstruktivnih rešitvah izhoda iz stiske. Rok za oddajo prispevkov je 8. 2. 2021. Nagrajenci bodo prejeli bone za nakup v poslovalnicah Mladinske knjige. Vabimo vas, da si več o nagradnem natečaju preberete tukaj.

Projekt A (se) štekaš ?!? na UP IAM Slovenskem centru za raziskovanje samomora izvajamo že od leta 2012. V projektu želimo tematiko duševnega zdravja približati tako mladostnikom kot tudi učiteljem, drugim delavcem šole in staršem preko različnih aktivnosti. Več o projektu si lahko preberete tukaj. Ker pa si želimo približati tematiko duševnega zdravja čim širšemu krogu, k sodelovanju v nagradnem natečaju vabimo tudi mladostnike iz šol, ki sicer v drugih aktivnostih projekta ne sodelujejo.

Center UP IAM

Srednja šola za strojništvo

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola

Erasmus +


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016

Interreg Danube Transnational Programme

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

Pomoč v stiski

Pomoč v stiski

Video predstavitev

English

Iskanje po strani

Prosta delovna mesta

Javni razpisi

Kadrovske štipendije

Študentsko delo

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10