Srednja šola za strojništvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Vabilo na informativni dan 2019 - SREDNJA ŠOLA ZA STROJNIŠTVO

Drage osnovnošolke, dragi osnovnošolci in starši!

Izbira poklica je pomembna življenjska odločitev. V Srednji šoli za strojništvo Škofja Loka vam bomo pomagali, da boste odrasli v odgovorne in ustvarjalne ljudi, pripravljene na zaposlitev ali nadaljnje izobraževanje v kovinski ali avtoremontni dejavnosti. Zavedamo se, da tehnologija oblikuje svet, a tudi najsodobnejša strojna oprema je zgolj mrtev kapital, če za njim ne stojijo ljudje, ki mu z znanjem vdahnejo življenje. Naši dijaki vam bodo z veseljem pokazali, kako poteka delo na naši šoli, zato vas vabimo, da nas obiščete na informativnih dnevih:

  • v petek, 15. 2. 2019, ob 11. in 17. uri  v veliki predavalnici v pritličju šole ali
  • v soboto, 16. 2. 2019, ob 9. uri v predavalnici v I. nadstropju Medpodjetniškega izobraževalnega centra.

VESELIMO SE SREČANJA Z VAMI.

Parkiranje je do zasedbe prostih mest zagotovljeno na parkirišču ŠC Škofja Loka – dovoz iz smeri Novi svet.

Nagradni izlet v London

Od 25. 1. do 28. 1. so bili 4 dijaki tretjih letnikov, v spremstvu prof. angleščine Adrijane Dimitrovske, na nagradnem izletu v Londonu. Nagradni izlet so si prislužili z izjemno uvrstitvijo na državnem tekmovanju iz angleščine Poliglot 3.

Dijaki so bili prvič v Londonu, nekateri so tudi prvič leteli, zato je bila izkušnja še toliko bolj vznemirljiva. V Londonu so si ogledali vse znamenitosti, privoščili so si tudi vožnjo z ladjico po reki Temzi,  poskusili so tradicionalni angleški zajtrk, angleški čaj z mlekom ter sloviti »fish and chips«. Kraljeve družine osebno žal niso spoznali, vendar so si jo lahko od blizu ogledali v muzeju voščenih lutk, Madam Tussaud's.

Na koncu štiridnevnega izleta so bili dijaki zelo zadovoljni vendar tudi precej utrujeni.

London

Vaje AVR na Centru za sodelujočo robotiko

Konec januarja smo v okviru predmeta avtomatika in robotika z dijaki 4.A letnika obiskali Center za sodelujočo robotiko, ki deluje v okviru laboratorija za robotiko na Fakulteti za elektrotehniko. Sprejel nas je prof. dr. Matjaž Mihelj in nam predstavil delo in opremo v laboratoriju.

Namesto praktičnih vaj, ki jih z dijaki tedensko izvajamo v Šolskem centru, smo spoznavali tehnologijo sodelujočih (kolaborativnih) robotov ali kar kobotov različnih proizvajalcev (Universal robots, Franka, ABB, Yaskawa, Fanuc). Asistenti in raziskovalci v laboratoriju so nam predstavili posebnosti in značilnosti vsakega posebej ter različne načine njihovega upravljanja in programiranja.

Vsem se iskreno zahvaljujemo za sprejem, prijaznost, zanimiv ogled, predvsem pa za kakovostno predstavitev in razlago.

Vaje AVR #1 Vaje AVR #2 Vaje AVR #3

Odprtje Učnega izdelovalnega laboratorija

Učni izdelovalni laboratorij (UIL) Šolskega centra Škofja Loka vključuje prostor, opremo, ljudi, poslovne modele, mreženje in različne digitalne rešitve.

UIL predstavlja okolje za prototipiranje, razvoj ter inoviranje, kar velja predvsem na področju strojništva z avtoservisno dejavnostjo ter na področju lesarstva, energetike in digitalizacije.

Namenjen je dijakom, študentom ter tudi zunanjim uporabnikom, zagonskim podjetjem in razvojnim oddelkom renomiranih podjetij. Obenem pa odpira nove možnosti sodelovanja in povezovanja različnih partnerjev tudi z akademsko-raziskovalno sfero.

S fizikalnimi sefi v Izrael

Dijaki Šolskega centra Škofja Loka so se 22. 1. 2019 udeležili državnega tekmovanja v odpiranju fizikalnih sefov in postali državni podprvaki. Z odlično uvrstitvijo so si zagotovili vstopnico za svetovno prvenstvo v Izraelu, ki bo potekalo v aprilu. Pri tovrstnem tekmovanju dijaki izdelajo sef, v katerega je možno vdreti z reševanjem ugank, ki temeljijo na fizikalnih principih. Dijaki so, poleg izvrstnega inženirskega znanja, ki je potrebno za izdelavo sefa, pokazali tudi odlično poznavanje fizikalnih konceptov, saj so bili med najboljšimi vdiralci v sefe drugih šol. Na dijake smo ponosni, saj s tovrstnimi uspehi dokazujejo, da so tekom šolanja pridobiili veliko kompetenc, znanj in spretnosti.

Dijakom in mentorju Nejcu Davidoviću iskreno čestitamo!

sefi

Srednja šola za strojništvo

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111

Video

English

Iskanje po strani

Prosta delovna mesta

Javni razpisi

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10