Srednja šola za strojništvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Strokovna ekskurzija Sinsheim, Stuttgart in Augsburg

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/srednja-sola-za-strojnistvo#sigProIde67a1a991e

V četrtek in petek, 29.11. in 30.11. 2018, so se dijaki 5.Ns, 5.Ms ter 4 dijaki 4.As, 2 dijaka 4.Bs in 2 dijaka 4.Bs udeležili dvodnevne strokovne ekskurzije. Ob 3.00 smo se odpravili iz Škofje Loke, z vmesnimi postajami smo nadaljevali pot skozi karavanški predor in po turski avtocesti proti Nemčiji. Ob 13.30 smo prispeli v Tehniški muzej v Sinsheim, kjer sta razstavljeni tudi obe potniški nadzvočni letali.

Preberite več ...

Poročilo o strokovni ekskurziji v München

V četrtek, 22. novembra 2018 smo organizirali strokovno ekskurzijo v Dingolfing in München za dijake 2. A, 2. B, 2. C, 2. G in 2. EK. Vstati je bilo treba kar zgodaj, saj smo iz Škofje Loke odrinili že ob 2:30. Najprej smo se peljali v Dingolfing, ki je kakih 100 km vzhodno od Münchna. Tam smo si ogledali proizvodne linije koncerna BMW, ki se razprostira na 245 ha in zaposluje cca. 18.500 delavcev ter izdela dnevno okrog 1.500 avtomobilov, 15 različnih BMW-jevih modelov in številne komponente za druge tovarne BMW po svetu.

 

Okrog poldneva smo se odpeljali muzej letal in raket v Münchnu (Flugwerft Schleißheim), kjer je na starem letališču postavljena razstava zračnih plovil od začetkov letalstva do današnjih dni, vključno z evropsko raketo tipa Ariana.

 

Nazadnje smo šli še v razstavni salon najnovejših BMW, Mini in Rols-Royce avtomobilov ter motociklov (BMW Welt) v Münchnu. Dijaki so lahko v posamezna vozila tudi sedli in preizkusili njihovo udobnost.

Bil je lep in nepozaben dan. Vrnili smo se v poznih večernih urah.

Vodja ekskurzije:
Iztok Jože Basaj, univ. dipl. inž.

Brezplačni zimski tabor MORS in MLADI

Tisti, ki vas zanimajo temeljne vsebine vojaškega usposabljanja in urjenja v zimskih razmerah ter tisti, ki želite spoznati opremo in oborožitev, ki ju uporablja slovenski vojak - lepo vabljeni na brezplačni zimski tabor Mors in mladi v Bohinjski Beli. Odvijal se bo med zimskimi počitnicami, več informacij pa najdete tukaj.

Popoldanske govorilne ure

V četrtek, 6. 12. 2018, bodo potekale popoldanske govorilne ure. Razpored je objavljen v priponki.

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva - Iskratel

V Iskratelu se letos pridružujejo pobudi Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, ki poteka pod okriljem GZS-ja.
Tako nas vabijo, da jih 29. 11. 2018 ob 16.30 obiščemo v Iskratelu. Obiskovalcem bodo predstavili svoje podjetje ter poklice, ki so zanimivi za mlade. Obiskovalci si bodo lahko tudi ogledali simulacije njihovih rešitev v poslovno-referenčnem centru. Več informacij najdete v sporočilu za javnost, kjer je tudi povezava do same prijave za obisk Iskratela: https://www.iskratel.com/si/podjetje/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/2018/11/845-Iskratel-odpira-vrata-mladim-in-njihovim-starsem.

Srednja šola za strojništvo

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)


Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

TOM telefon 116 111

TOM telefon 116 111

Video

English

Iskanje po strani

Javni razpisi

Študentsko delo

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10

Ni oznak.