Srednja šola za strojništvo
Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Predelava električnega invalidskega vozička

View the embedded image gallery online at:
http://www.scsl.si/srednja-sola-za-strojnistvo#sigProIdd5d0e6e29d

Od srede, 9. 9., do petka, 11. 9. 2020, so dijaki 5.Ns (Leon Banič, Luka Kajzar, Aleš Klemenčič, Nik Mlakar in Matej Tičar) predelali električni invalidski voziček za gospoda Iva Jakovljeviča. Projekt je podprla in financirala neprofitna okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green z Jesenic, predelava pa je potekala v inštitutu Metron v Češnjici pri Kropi.

Voziček je bil nov, na žalost pa imajo vsi invalidski vozički svinčene baterije, katerih kapaciteta je za današnje razmere majhna. Po pogovoru z Ivom smo se dogovorili glede predelave. Želel si je čim »večjo« baterijo, priključek za polnjenje telefona, vzvratno kamero, ogrevan sedež, inverter z vtičnico napetosti 230 V AC in polnilec za baterijo.

Sledila je izgradnja 2 svinčenih akumulatorjev, izmerili smo prostor za nove litijeve baterije. Glede na razpoložljiv prostor, smo določili mere nove, sestavljene baterije. Ta bo imela 90 Ah, kar je dvakrat več od originalne. To pa seveda pomeni najmanj dvakrat večjo razdaljo, ki jo lahko prevozi z vozičkom.

Pri predelavi velja omeniti inovativnost naših dijakov, ki so za nosilec mobilnega telefona uporabili pohodno palico in jo pobarvali v barve vozička.

Predelava je potekala brez večjih zapletov. Vse želje glede predelave smo g. Ivu uresničili, nad predelavo je bil vidno ganjen. Končno se mu bo mogoče izpolnila želja, da bi prevozil pot od doma (okolica Kranja) do Izole s svojim vozičkom.

Janko Brejc, u. d .i. s.

 

Roditeljski sestanki za prve letnike

V torek, 15. 9., in v sredo, 16. 9. 2020, bodo potekali roditeljski sestanki za prve letnike. Razpored je objavljen na naslednji povezavi.

Prvi šolski dan

Bliža se začetek novega šolskega leta. Na povezavi so dostopne informacije o prvem šolskem dnevu.

Obvestilo staršem in dijakom pred začetkom novega šolskega leta

Drage dijakinje in dijaki, spoštovani starši, skrbniki

V torek, 1. 9. 2020, se začne novo šolsko leto. Pouk bo za vse dijake potekal v skladu s šolskim koledarjem in letnim delovnim načrtom v šoli in pri delodajalcih. Zaradi ukrepov povezanih s COVID-19 in z namenom, da zagotovimo varno učno okolje, bo pouk potekal v skladu z navodili MIZŠ in priporočili NIJZ.

V šolsko stavbo vstopajo samo dijaki in zaposleni, preostali pa le z utemeljenim razlogom in vnaprej najavljeni.

Ob vstopu v šolo obvezno razkužite roke in si pravilno namestite obrazno masko.

Posebno bi vas radi opozorili, da ravnate odgovorno in v šolo od prvega dne naprej prihajate le zdravi ter dosledno upoštevate navodila šole in vseh pristojnih inštitucij.

 

Obvestilo staršem pred pričetkom novega šolskega leta.

Kratka navodila za dijake COVID-19

Izjava staršev in dijaka pred vstopom v šolo

Higienska priporočila

 

Priporočila se bodo spreminjala skladno z epidemiološko sliko in novimi spoznanji o širjenju okužbe s SARS-CoV-2 in o bolezni COVID-19. Zato priporočamo spremljanje objav na spletnih straneh NIJZ.

 

Mag. Mojca Šmelcer

Ravnateljica Srednje šole za strojništvo

Nakup subvencionirane vozovnice

Nakup subvencionirane vozovnice lahko uredite na portalu eUprava.

Dijaki na eUpravi z e-identiteto oddajo vlogo za subvencionirano vozovnico in izvedejo spletni nakup vozovnice. Po oddaji elektronske vloge takoj prejmejo odločitev in lahko za potrjeno vlogo nadaljujejo s spletnim nakupom vozovnice. Vlogo morajo oddati vsi tisti, ki prvič zaprosijo za subvencionirano vozovnico in tisti, ki želijo podaljšati veljavnost vloge iz preteklega šolskega leta.

Za vse tiste, ki subvencionirane vozovnice ne boste naročali preko spleta, je na tej povezavi objavljen nov obrazec, na katerem ni potreben žig šole, niti mu ni treba prilagati potrdila o vpisu, saj na prodajnem mestu podatke ob predložitvi obrazca pridobijo iz CEUVIZ.

Srednja šola za strojništvo

Šolski Center Škofja Loka

Podlubnik 1b
4220 Škofja Loka

T: +386 (0) 4 50 62 300

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

RSS Šolski Center Škofja Loka na Facebook-u Šolski Center Škofja Loka na Twitter-ju Šolski Center Škofja Loka na Youtube-u
Eduroam (education roaming)

Cobiss+

Simbioza Šola


Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016


ZNA – Znanje Nas Aktivira

Slovensko izobraževalno omrežje - 2020

UIL

Munera 3

Lesni Feniks

Pomoč v stiski

Pomoč v stiski

Video

English

Iskanje po strani

Javni razpisi

Kadrovske štipendije

moj.scsl.si

 

Šolski center Škofja Loka • moj.scsl.si

Mi in Facebook

 

Top 10

Ni oznak.