Skoči na glavno vsebino

V programu Erasmus+ in projektu Usposabljanje v tujini bogati III so v nedeljo, 6. februarja 2022,  odšli na praktično izobraževanje in usposabljanje na Češko, v mesto Tabor, Gašper Pogačnik, Leo Radonjić in Jernej Žvan, vsi dijaki 3. Bs, program strojni tehnik SSI.

Usposabljali se bodo na partnerski šoli Střední průmyslová škola strojní a stavební, Tábor, ki za mednarodne skupine iz Nemčije, Slovaške, Poljske in Slovenije že tradicionalno organizira dvotedenski tečaja CNC-programiranja in meroslovja. Dijaki bodo prisotni tudi pri urah strokovnih predmetov in bodo tako imeli možnost videti, kako strokovnoteoretični pouk poteka na Češkem. Čaka jih tudi ekskurzija v podjetje Kovosvit MAS, ki proizvaja CNC-stroje. Poleg tega si bodo ogledali tudi znamenitosti mesta Tabor, prestolnico Prago pa so si ogledali že na poti v Tabor. Ob koncu tečaja bodo na partnerski šoli predstavili tudi mobilnost Erasmus+, vključno s predstavitvijo ŠC Škofja Loka, mesta Škofja Loka in Slovenije.

Na tečaju bodo od 6. do 19. februarja 2022. Kako so potekale priprave na mobilnost, pa si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Podobni prispevki

Obiskali smo naše dijake na praksi v Nemčiji

Obiskali smo naše dijake na praksi v Nemčiji

Vodja MIC-a Alojzij Kokalj in koordinator projekta UTB III Tadej Gartner sta bila na spremljanju mobilnosti naših dijakov Žiga Brejca, Andreja Eržena in Roka Kerna, vsi iz 4.Ks, ki so bili na praksi v podjetju CL Maschinenbau GmbH, Muhlhausen, Nemčija. V podjetju so...

Strojni tehniki odhajajo na prakso v CL Maschinenbau GmbH v Nemčijo

Strojni tehniki odhajajo na prakso v CL Maschinenbau GmbH v Nemčijo

V okviru programa Erasmus+ in projekta Usposabljanje v tujini bogati III so v petek, 14. januarja 2022,  odšli na praktično izobraževanje in usposabljanje v Nemčijo Žiga Brejc, Andrej Eržen in Rok Kern, vsi dijaki 4. Ks, program strojni tehnik PTI. Prakso bodo...

Dostopnost