Skoči na glavno vsebino

Šolski center Škofja Loka – Srednja šola za strojništvo, Srednja šola za lesarstvo in Višja strokovna šola – je 2. avgusta 2022 postal uradni partner dogodka European Vocational Skills Week (EVSW).

Evropska komisija (EK) je v začetku meseca avgusta 2022 potrdila in registrirala našo razstavo »Razstava izdelkov dijakov in študentov strojništva in lesarstva ŠC Škofja Loka«, s katero smo kandidirali za uradnega partnerja EVSW, kot primeren dogodek in ga uvrstila na seznam letnih aktivnosti dogodka EVSW. Predstavitev je objavljena na povezavi.

KOt uradni partnerji EVSW bomo promovirali ŠC Škofja Loka na mednarodni ravni, saj nas je EK zopet postavila na zemljevid organizacij EU, ki izvajajo poklicno izobraževanje in usposabljanje. Sodelovali bomo lahko tudi z ostalimi partnerji – šolami, univerzami in podjetji, prenašali znanje in primere dobrih praks ter sledili smernicam EU za izvajanje kakovostnega poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Članstvo v mednarodnih organizacijah povečuje ugled ŠC Škofja Loka, zato bomo dogodek izkoristili tudi za promocijo našega centra na lokalni in regionalni ravni z organizacijo dogodkov v okviru EVSW.

Postali smo uradni partner dogodka Evropski teden poklicnih spretnosti / European Vocational Skills Week.

Dostopnost