Skoči na glavno vsebino

V okviru projekta Generation 4C (srečanje v mestu Tabor na Češkem) smo izvedli tudi spremljanje dijakov vajencev in opravili vmesno evalvacijo poklicnega izobraževanja in usposabljanja naših dveh vajencev, Alexandra in Matevža, ki sta na dolgotrajni mobilnosti ErasmusPro na usposabljanju v podjetju Motor Jikov že 6 tednov.

Učitelja Matej Praprotnik in Iztok Basaj sta poskrbela za evalvacijo vajencev na strokovni ravni, Tadej Gartner, koordinator projektov Erasmus+, pa je opravil evalvacijo na ravni celotne mobilnosti vajencev in učiteljev v razgovoru z mentorji vajencev v podjetju in koordinatorjem na partnerski šoli SPŠ Tabor; koordinator na partnerski šoli je usposabljanje organiziral in je zadolžen za spremljanje tujih dijakov na praksi v programu Erasmus+.

Najprej smo se srečali v dijaškem domu, kjer sta vajenca nastanjena, nato smo ju obiskali v podjetju, v katerem smo opravili vmesno evalvacijo praktičnega usposabljanja. Pogovorili smo se z njunima mentorjema ter pred našo vrnitvijo domov pokramljali z njima ob večerji. Alexander in Matevž sta bila zelo pohvaljena za prizadevno delo v podjetju, vzgojitelji v dijaškem domu so povedali, da vestno upoštevata domska pravila, koordinator partnerske šole SPŠ Tabor pa je pohvalil njuno prilagodljivost novi kulturi in načinu življenja ter odprtost pri vsakodnevni komunikaciji z vrstniki, vzgojitelji v domu in učitelji, ki skrbijo za njuno bivanje v Taboru.

Naslednji teden bodo dijaka obiskali tudi starši. Vsem skupaj želimo veselo snidenje po več kot mesecu dni in prijetne praznike. V mesecu novembru pa ju bosta obiskala tudi direktor ŠC Škofja Loka in ravnateljica Srednje šole za strojništvo.

Dostopnost