Skoči na glavno vsebino

20. aprila 2023 smo za dijake prvih letnikov vseh smeri organizirali naravoslovni dan. Dijake smo razdelili v dve skupini.

Dijaki iz prve skupine – 1. A, B, C – so se ob 8.50 zbrali pred šolo in se skupaj z učitelji spremljevalci peš odpravili v Drago. Dijaki so imeli po prihodu v Drago 15 minut časa za malico. Potem je sledilo predavanje in voden ogled po zbirnem centru odpadkov, ki je trajal 90 minut. Po končanem ogledu smo se peš vrnili v šolo. Ob 13.00 je sledilo predavanje Eme Otavnik iz društva Ekologi brez meja. Glavni temi predavanja sta bili hrana in voda.

2. skupina, ki so jo sestavljali dijaki 1. D, E, G, H, pa bi morala imeti najprej predavanje, vendar je zaradi odsotnosti predavateljice odpadlo. Profesorica Capuder je zadevo rešila tako, da so si dijaki ogledali film z naslovom Hrana d. d., ki govori o masovni industrijski proizvodnji in pridelavi hrane. Ko je bilo filma konec, so se dijaki zbrali pred šolo. Tam so se jim pridružili še dijaki 1. J. Skupaj z učitelji spremljevalci so se peš odpravili proti Dragi, kjer so imeli, enako kot pred njimi 1. skupina, voden ogled zbirnega centra odpadkov, ki je trajal 90 minut. Po končanem ogledu je sledil povratek v šolo.

Pot do Drage in nazaj je vsaka skupina prehodila v 2 urah in 30 minutah. Na ta način smo želeli prispevati k večji trajnosti, kar nam je tudi uspelo, saj smo čisto vsi prišli do cilja in nazaj. Kljub slabi vremenski napovedi smo imeli srečo, saj je dež začel padati šele popoldan.

Besedilo: Vesna Potočnik

Fotografije: Ana Vidic

Dostopnost