Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 8. aprila 2024, smo na Srednji šoli za strojništvo sprejeli 9 hrvaških dijakov in njihovega učitelja mentorja, ki so v okviru programa Erasmus+ prišli na 14-dnevno usposabljanje iz CNC- in 3D-tehnologij. Naša šola usposabljanje organizira že petič – že drugič v letu 2024.

Usposabljanje bodo izvajali učitelji Matjaž Luznar (CAD), Blaž Žakelj (CAM/CNC), Urban Verbič (3D-skeniranje) in Matej Praprotnik (3D-tiskanje). Za organizacijo in koordinacijo usposabljanja je poskrbel Tadej Gartner, koordinator projekta.

Prepričani smo, da bodo dijaki prejeli nova strokovna znanja in veščine, izboljšali jezikovne spretnosti, saj sporazumevanje poteka kar v treh jezikih, v slovenščini, hrvaščini in angleščini, kar nas zelo veseli, saj je učenje tujih jezikov eden glavnih elementov programa Erasmus+. Dijaki bodo nadgradili medkulturne kompetence – nastanjeni so v dijaškem domu, kjer bodo lahko spoznali vrstnike in se spoprijateljili z njimi.

Po uvodnem delu in nagovoru ravnatelja Višje strokovne šole, mag. Igorja Hanca, so si udeleženci v spremstvu vodja MIC-a Alojzija Kokalja ogledali še MIC ter v nadaljevanju še mesto Škofja Loka v spremstvu učitelja angleščine Marka Ahčina.

Več o dogodku pa v galeriji.

Dostopnost