Skoči na glavno vsebino

18. in 19. aprila 2024 je v Brnu na Češkem potekala dvodnevna mednarodna konferenca Enersol.
Že v sredo, 17. aprila, so se dijaki Nejc Potrebuješ in Blaž Kavčič v spremstvu mentorice Vesne Potočnik in učitelja Urbana Verbiča z avtomobilom odpeljali v mesto Brno, kjer je tamkajšnja Srednja šola za informatiko, pošto in finance organizirala in gostila udeležence Mednarodne konference Enersol 2024. Nastanjeni so bili v dijaškem domu.
Prvi dan so si ogledali mesto Brno in se pripravili na predstavitev projektne naloge »Šola za trajnostno prihodnost«.
Naslednji dan so potekale predstavitve. Naša dijaka sta predstavila dejavnosti, ki jih izvajamo na šoli za trajnostni razvoj – ločevanje in ravnanje z odpadki, energetska sanacija, materiali za strokovne module ter ukrepe za spodbujanje trajnostnega razvoja šole med dijaki in učitelji. V popoldanskem času je gostujoča šola SŠIPF pripravila različne dejavnosti – voden ogled mesta Brno za dijake in učitelje. Zvečer pa je bil družabni dogodek – mreženje in načrtovanje projektnih aktivnosti za naslednjo konferenco.
V petek, po zajtrku, so se nadaljevale predstavitve nalog. Po nagovoru organizatorjev je sledila podelitev pokalov in medalj.
Mednarodne konference Enersol se udeležujemo že od leta 2008; takrat je bil to projekt Enersol, ki pa je zaradi mednarodne razsežnosti prerasel v mednarodno konferenco. Dijaki s predstavljenimi projekti pridobijo nova znanja, pomembno je tudi druženje z udeleženci ostalih šol iz sodelujočih držav.

Foto: Urban Verbič

Dostopnost