Skoči na glavno vsebino

Dnevi evropske kulturne dediščine

2015-

Dnevi evropske kulturne dediščine potekajo že več desetletij. Srednja šola za lesarstvo se je pridružila mnogoštevilni evropski družini različnih kulturnih organizacij, šol, vrtcev in ljubiteljskih društev leta 2015, Srednja šola za strojništvo pa leta 2023.

Evropska komisija vsako leto razpiše vodilno temo, sodelujoče organizacije pa organizirajo različne aktivnosti, dogodke, razstave in v svoje dogodke vključujejo širšo javnost. Rezultat našega dela se odvije kot pisan festival prireditev septembra in oktobra. Namen Dnevov evropske kulturne dediščine je raziskovanje, ohranjane in oživljanje/doživljanje naše kulturne in naravne dediščine.

Koordinatorica na Srednji šoli za lesarstvo: Irena Leban

Koordinatorica na Srednji šoli za strojništvo: Andreja Lampič

DEKD in TKD 2023 (23. september-7. oktober 2023)

S temo Redka in dragocena znanja, spretnosti in veščine se pridružujemo širši vseevropski temi Nesnovna kulturna dediščina (Living heritage). Osredotočali se bomo na tiste kategorije dediščine, ki po Konvenciji o varovanju nesnovne kulturne dediščine vključujejo tradicionalne obrti in gospodarske veščine ter znanja in prakse o naravi in svetu. Lahko rečemo, da je letošnja tema logično nadaljevanje lanskoletne (Vz)trajnostne dediščine.

Dogajanje v projektu

Obisk kovačije

Obisk kovačije

Z dijaki Srednje šole za strojništvo smo se odločili, da bomo sodelovali na...

Dostopnost