Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 14.  decembra 2023, se je koordinator združenja EAfA za ŠC Škofja Loka, Tadej Gartner, udeležil spletnega seminarja z naslovom Vključevanje mobilnosti v vajeništvo – od teorije do prakse.

EU daje prednost mobilnosti vajencev in jo podpira s številnimi pobudami, kot so Erasmus+ in ErasmusPRO, EURES, evropsko ogrodje kvalifikacij in ALMA. Kljub temu se delodajalci, ponudniki poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter vajenci na tem področju še vedno soočajo z ovirami. Da bi članom združenja EAfA in zainteresiranim deležnikom pomagali pri spopadanju s temi izzivi, je združenje pripravilo novo zbirko orodij o mobilnosti vajencev. Ta zbirka orodij je prva v seriji zbirk orodij EAfA o ključnih temah, pomembnih za kakovostno vajeništvo.

Na spletnem seminarju EAfA so sodelovali uradniki Evropske komisije, strokovnjaki, zainteresirane strani iz panoge, podjetja, posredniška telesa in predstavniki vajencev; razpravljali so o mobilnosti, predstavili nov nabor orodij EAfA in preučili, kako lahko ta podpira organizacije in vajence pri vključevanju v priložnosti za mobilnost.

Spletni seminar je vodil Andrew McCoshan, strokovnjak iz podjetja Ecorys.

Podobni prispevki

EAfA – Skupnost za socialno vključenost in enakost med spoloma  

EAfA – Skupnost za socialno vključenost in enakost med spoloma  

V četrtek, 18. januarja 2024, se je koordinator združenja EAfA na naši šoli, Tadej Gartner, udeležil spletnega sestanka v okviru skupnosti EAfA - skupnost za socialno vključenost in enakost med spoloma. Na sestanku so se dogovorili o temah, ki jih bo skupnost...

Oddali smo letno poročilo o aktivnosti v EAfA

Oddali smo letno poročilo o aktivnosti v EAfA

Oddali smo letno poročilo o naših dejavnostih v Evropski zvezi za vajeništvo EAfA, v katerem ugotavljamo, da smo izpolnili vse zaveze, ki se jim je ŠC Škofja Loka zavezal ob vstopu v zvezo, in sicer: – na Srednji šoli za strojništvo smo v enem letu povečali število...

Dostopnost