Skoči na glavno vsebino

Leonardo Mobilnosti

2013-2015

Leonardo da Vinci-mobilnosti dijakov (praksa v tujini)

Ponedeljek, 10. 3. 2014

V letu 2013 smo v okviru programa Leonardo da Vinci dobili odobren projekt mobilnosti dijakov za udeležbo na praktičnem izobraževanju in usposabljanju (PIU) v podjetjih v tujini. Z našimi partnerji – Leonardo Office in srednjo strokovno šolo iz Muhlhausna smo se dogovorili za izvedbo štirih mobilnosti dijakov na PIU v času izvajanja projekta.

Leonardo da Vinci-mobilnosti dijakov (nadaljevanje)

Ponedeljek, 9. 3. 2015

Z izvajanjem mobilnosti dijakov v okviru programa  Leonardo da Vinci smo nadaljevali v letu  2015. Tako sta se  dijaka Tim Omejc in Miran Šubic, oba strojna tehnika – PTI program, v zaključnem letniku udeležila PIU v podjetjih M.A.Z. GmbH in TH Parkner GmbH.  Na usposabljanju sta bila od 22. Januarja do 20. Februarja 2015.  Obe podjetji izdelujeta dele za gradbene stroje. Tako sta dijaka lahko nadgradila svoje znanje na področju orodjarstva, strojne obdelave in CNC tehnologije. Poleg tega sta se naučila tudi osnov nemškega jezika in v času druženja z vrstniki pridobila mnogo novih prijateljev. Na mobilnost sta se odpravila z osebnim avtomobilom. Tako sta pridobila tudi mnogo izkušenj z načrtovanjem poti in samim potovanjem.  Tudi v času njune mobilnosti smo ju obiskali v podjetjih. Na obisku in evalvaciji mobilnosti je bil g. Martin Pivk, direktor ŠC Škofja Loka in tudi ravnateljica Srednje šole za strojništvo, ga. Mojca Šmelcer. Ker smo v istem času izvajali tudi že projekt mobilnosti dijakov v okviru programa Erasmus+ sta jih obiskala tudi vodja MIC-a g. Alojzij Kokalj in koordinator projekta Tadej Gartner

Obisk dijakov na praksi v Nemčiji

Torek, 18. 3. 2014

V času poklicnega izobraževanja in usposabljanja dijakov v podjetju CL Machinenbau GmbH sta jih obiskala Alojzij Kokalj, vodja MIC-a, ki skrbi za strokovno pripravo dijakov na mobilnost,  in Tadej Gartner,  koordinator projekta. Poleg podjetja, kjer sta se usposabljala dijaka,  sta  obiskala tudi partnersko šolo v Muhlhausnu, kjer sta dijaka zadnji dan mobilnosti predstavila potek  celotne mobilnosti, še posebej delo v podjetju in dogodivščine, ki sta jih doživela na poti kot tudi v času  bivanja daleč od doma.

Belgijski dijaki na PIU v naših podjetjih

Četrtek, 2. 4. 2015

V okviru programa Leonardo da Vinci – Mobilnosti dijakov na delu v tujini smo v mesecu marcu v naših podjetjih in na naši šoli gostili tudi dijake in njihovega mentorja iz Belgije.

Kako je potekalo njihovo izobraževanje in usposabljanje ter spoznavanje Slovenije si lahko ogledate v sledeči predstavitvi.

Dostopnost