Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 28. septembra 2023, smo se dijaki 5. ml, 4. al in nekaj dijakov 4. ml odpravili na dvodnevno strokovno ekskurzijo v Avstrijo.
Pot smo pričeli v zgodnih jutranjih urah in naša prva postaja je bilo podjetje Leitz, v katerem smo si ogledali proizvodnjo rezil (rezkarji, krožne žage, svedri …). Ogled se je končal s kosilom, ki so nam ga pripravili v podjetju. Sledila je vožnja v mesto Wintersteiger. Tu smo si ogledali proizvodnjo kmetijske mehanizacije in lesarskih strojev. Nato smo se odpravili proti Dunaju, kjer smo tudi prenočili.
Naslednji dan smo si najprej ogledali dvorec Schönbrunn – vrt in notranjost dvorca – nad čemer smo bili zelo navdušeni. Pot nas je z metrojem vodila v središče mesta, kjer smo si ogledali katedralo in zakladnico. Videli smo krone in druge dragocenosti, ki so jih nosili cesarji. Sledil je še ogled zunanjosti stavbnega kompleksa Hundertwasserhaus, ki je bil naša zadnja točka.
Ekskurzija je bila zanimiva; kar nekaj nas je bilo prvič na Dunaju, spoznali smo novosti s področja stroke in videli kulturnozgodovinsko dediščino Dunaja.

Besedilo: dijaki udeleženci; foto: Katarina Hvasti

Podobni prispevki

Dostopnost